НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Україна
26.04.2021 533

Росія не відмовилася від своїх планів щодо захоплення України - екссекретар РНБО

Росія може змінити фокус і намагатися досягти того, що хотіла, іншими шляхами.

Таку заяву зробив екссекретар РНБО Олександр Данилюк в ефірі телеканалу Україна 24.

"Те, що сталося, ще не закінчилося. Ми бачимо тільки верхівку айсберга, зовнішні прояви. Насправді є стратегія Росії, є стратегія Байдена. І ясно, що це певні маневри в рамках цієї стратегії. Я впевнений, що в розмові між ними було і кілька сигналів, обмін сигналами з кожного боку. Я розумію так: війська були відведені, але це не означає, що Росія відмовилася від своїх планів. Рано розслаблятися, навпаки, коли все як би розслабляються, Росія може змінити фокус і намагатися досягти того, що хотіла, іншими шляхами", - вважає він.

На його думку, наступний крок може бути в Білорусі.

"Ключовий ризик зараз - в дипломатичному напрямі, тому що там дуже важливо, щоб у президента і його команди була сильна продумана позиція на кілька кроків вперед. Я бачу, що наступний крок, можливо, буде в Білорусі. Отримати російську армію на північних кордонах - це нам точно не поліпшить ситуацію", - підкреслив Данилюк.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія не відмовилася від своїх планів щодо захоплення України - екссекретар РНБО 5.00 5 1
Політика / Україна
26.04.2021 533
Еще материалы раздела «Україна»