<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
28.05.2021 481

Ток-шоу «Говорить Україна» рятуватиме 2-річного хлопчика, якому потрібно 2 млн. доларів

В ексклюзивному випуску ток-шоу «Говорить Україна» з ведучим Олексієм Сухановим, який глядачі побачать на телеканалі «Україна» у п’ятницю, 28 травня, стане відома історія боротьби звичайної української родини за життя свого сина. У 2-річного Микити діагностували рідкісну хворобу. Батьки щодня намагаються підтримувати нормальне життя хлопчика і роблять все можливе, щоб зібрати необхідні кошти на ін’єкцію, яка його врятує. У Микити спинально-м'язова атрофія 1 типу (СМА), і для його порятунку потрібно понад 2 мільйони доларів.

До ток-шоу «Говорить Україна» звернулись 10-річна Карина та 14-річна Віталіна, які допомагають батькам рятувати свого молодшого братикам. Дівчата розповіли, що з початку у їхньої родини все було добре, але, коли Микиті виповнилося трішки більше року, його фізичний стан погіршився, і мама поринула у турботи з лікування сина.

«Частину хатніх справ ми взяли з сестрою на себе. І їсти по черзі готуємо, і прибираємо, прання запускаємо, розвішуємо і прасуємо одяг. Також, полюбляємо і з Микитою погратись. Ми можемо повернути нашу маму тільки, коли знайдемо гроші. 64 мільйони гривень, це шанс врятувати братика, і саме так дорого коштує єдиний укол, який Микиті дасть шанс на одужання, і тоді наша родина повернеться до нормального життя», - говорять дівчата на каналі «Україна».

Родина намагається зібрати гроші всіма можливими засобами: через соціальні мережі, влаштовує благодійні ярмарки та співпрацює із волонтерами. Але цього не вистачає, і зараз вдалося зібрати лише 30% суми. Життя хлопчика залежить також від певної ваги. Якщо він набере більше, ніж цього вимагає протокол лікування, то зробити укол не буде вже можливості.

«Микита зараз не може ані сидіти, ані ходити, ані розмовляти. Він потребує постійного догляду та уваги. Є надія, що після уколу через рік він зможе вже ходити самостійно. У нас дуже мало часу, всього декілька місяців аби зібрати ці кошти, тому що дія препарату після того може бути не такою ефективною», - говорить мама Микити.

Які прогнози щодо стану здоров’я хлопчика дають лікарі, яка існує альтернатива дорогоцінному уколу, та як лікують цю хворобу закордоном, стане відомо зовсім скоро.

«Тільки разом можна здолати багато труднощів, але за бажанням подолати труднощі стоять звичайні люди з незламною вірою», - переконує ведучий ток-шоу Олексій Суханов на телеканалі «Україна».

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Ток-шоу «Говорить Україна» рятуватиме 2-річного хлопчика, якому потрібно 2 млн. доларів 5.00 5 1
Життя та Стиль / Афіша
28.05.2021 481
Еще материалы раздела «Афіша»