НОВИНИ ДНЯ: В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхивсі новини дня
Політика
Україна
23.06.2021 495

Турчинов: "Державний переворот в Україні" – хронічна параноя Путіна

Керівник Центрального штабу "Європейської Солідарності", в.о. президента України у 2014 році Олександр Турчинов заявив, що президент Росії Володимир Путін досі не може зрозуміти, що справжні революції не можна підробити, замовити або організувати з-за кордону.

Про це він сказав, коментуючи статтю Путіна виданню Die Zeit, повідомляє LB.ua.

«Хронічна параноя Путіна щодо «організації Штатами в Україні державного перевороту» свідчить про те, що він, як і будь-який інший диктатор, не може зрозуміти, що справжні революції не можна підробити, замовити або організувати з-за кордону», - наголосив Турчинов.

«Український народ, який має гідність і відповідальність, ані в 2004, ані в 2013-2014 роках не потребував зовнішньої допомоги, щоб довести своє право самому визначати свою долю. Я керував Штабом національного спротиву під час Революції Гідності і можу офіційно засвідчити, що жодної допомоги від Сполучених Штатів і ЄС ані матеріальної, ані організаційної ми не отримували», - додав він.

Турчинов зазначив, що Україна була вдячна західним демократіям за моральну підтримку та об‘єктивне інформаційне висвітлення подій на Майдані.

«Але з початку і до кінця режиму Януковича протистояли українські патріоти, які скинули тиранію та не дали повернути країну до неоросійської імперії, зупинивши поступ імперського реваншизму Путіна», - підкреслив він.

Турчинов наголосив, що саме російські військові захопили Крим і частину Донбасу, а не українські громадяни, які не сприйняли революцію.

«Прийде час і без будь-якої американської̈ чи європейської допомоги російська імперія так само, як і радянська, буде зруйнована. На її руїнах виникнуть нові незалежні держави, а Україна не тільки поверне тимчасово захоплені території, але й відновить всі свої історичні кордони, впевнено продовживши демократичний європейський шлях свого розвитку», - резюмував він.

Оценка материала:

5.00 / 1
Турчинов: "Державний переворот в Україні" – хронічна параноя Путіна 5.00 5 1
Політика / Україна
23.06.2021 495
Еще материалы раздела «Україна»