<
НОВИНИ ДНЯ: Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять: роз'яснення МЗС  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюансвсі новини дня
15.07.2021 509

У НБУ сподіваються на транш кредиту МВФ до кінця року

Україна розраховує отримати транш кредиту Міжнародного валютного фонду (МВФ) за програмою stand-by до кінця 2021 року. Від цього кредиту залежить і інше фінансування.

Про це повідомив заступник голови Національного банку України (НБУ) Юрій Гелетій в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна"

"Продовження співпраці з МВФ для НБУ, українських стейкхолдерів і всіх держустанов-це найважливіше завдання. Зараз потрібно рухатися до досягнення Staff Level Agreement, що означатиме оновлення нашого Меморандуму про співпрацю до першого перегляду Радою директорів. Цього року календарно ми можемо встигнути отримати транш", - повідомив він.

За словами Гелетія, НБУ також розраховує на отримання другого траншу макрофінансової допомоги від ЄС обсягом 600 млн євро і другої частини DPL від Світового банку на 350 млн доларів. Він підкреслив, що можливість отримання цього фінансування Україною безпосередньо залежить від успіхів у співпраці з МВФ.

Заступник голови НБУ додав, що для продовження співпраці з МВФ НБУ виконує структурні маяки, зокрема, проводить самооцінку з наглядового процесу, звітності та інструментарію відповідно до Базельських принципів.

Оценка материала:

5.00 / 1
У НБУ сподіваються на транш кредиту МВФ до кінця року 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
15.07.2021 509
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»