<
НОВИНИ ДНЯ: Чиновникам змінили правила бронювання від мобілізації: хто не отримає відстрочку  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  Реновація житла: в Україні планують розв'язати проблему "хрущівок"  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у США  Дощі та зниження температури: якою буде погода в Україні наступного тижня  У Генштабі пояснили, кому необов'язково йти до ТЦКвсі новини дня
Бізнес
Економіка
16.07.2021 643

Спільний ринок енергії між Україною та ЄС

Україна та ЄС об’єднаються дротами. Спільний ринок енергії має запрацювати уже за півтора роки.

Вища конкуренція, а отже краща ціна і якісніші послуги для нас із вами. Але спершу треба довести усій Європі, що зможемо працювати разом – повідомили у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна». Тож, маємо остаточно відмовитися від кіловатів з Росії та Білорусі щонайменше на рік до об’єднання. А ще – погасити всі борги перед електростанціями, щоб вони вчасно здійснювали ремонти і система працювала стабільно.

«Це не тільки технічна інтеграція і можливість фізичної присутності на європейському енергоринку. Це питання синхронізації наших законодавчої бази, регулювання, поведінки гравців», – розповів генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко.

«Перед нами є певні виклики. Ведеться робота, щоб підтвердити нашу технічну можливість приєднання до європейської енергосистеми», – зазначив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Спільний ринок енергії між Україною та ЄС 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
16.07.2021 643
Еще материалы раздела «Економіка»