<
НОВИНИ ДНЯ: Традиційні великодні страви: що їли у світле свято наші предки і чому це не лише паска та яйця  Українцям розповіли про погоду у вихідні. Чи можна їхати на природу?  В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього року  Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: пояснення експерта  Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Україні  Де дешевше жити: Держстат опублікував рейтинг українських регіонів  Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібновсі новини дня
Бізнес
Економіка
23.07.2021 498

Вітренко назвав спосіб зупинити Північний потік-2

Газопровід Північний потік-2 можна заблокувати, ввівши санкції проти оператора проекту.

Про це заявив глава Нафтогазу Юрій Вітренко в ході візиту до США, повідомляє прес-служба компанії в п'ятницю, 23 липня.

"Ми уважно прочитали спільну заяву американської адміністрації і німецького уряду. Ми бачимо, що ті проблеми і виклики, що стоять перед Україною, перш за все, щодо безпеки, залишаються, принаймні, поки без відповіді. Тому ми продовжуємо пояснювати, що поки Росія, Путін використовує газ, як геополітичну зброю - доти американські санкції без винятків повинні бути застосовані, зокрема, до Nord Stream AG і іншим ключових учасників цього проекту", - говорить Вітренко.

За його словами, загрози від ПП-2 обговорюватимуть президенти США і України в ході візиту Володимира Зеленського 30 серпня. "В українського президента буде прекрасна можливість пояснити його американському колезі, які загрози несе Північний потік-2", - сказав глава НАК.

Також він розповів про інструменти для зупинки газопроводу.

"Якщо оператор газопроводу буде під санкціями, а я ще раз наголошую, 100% Nord Stream AG належить Газпрому, тому цілком нормально накладати санкції на такого оператора, який фактично є геополітичною зброєю в руках Росії. Якщо будуть накладені санкції на цього оператора, європейські компанії не будуть бронювати потужності цього газопроводу і не будуть отримувати газ через нього", - розповів Вітренко.

Крім того, глава Нафтогазу наголосив на підтримці позиції України серед американських сенаторів і конгресменів і назвав візит до США успішним.

Оценка материала:

5.00 / 1
Вітренко назвав спосіб зупинити Північний потік-2 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
23.07.2021 498
Еще материалы раздела «Економіка»