НОВИНИ ДНЯ: Путін залякує, проте сам боїться війни з НАТО: в Європі пояснили, навіщо диктатор "сіє страх" на Заході  Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять днів  Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІ  Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий сніг  Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причину  Хто з військовозобов'язаних може законно відмовитися від повістки – пояснення юристкивсі новини дня
Бізнес
Економіка
31.07.2021 580

Україна розраховує зірвати сертифікацію "Північного потоку-2"

Голова правління компанії "Нафтогаз" Юрій Вітренко стверджує, що Україна буде боротись за те, щоб газопровід "Північний потік-2" не був сертифікований та не міг бути запущений.

Про це Вітренко заявив в інтерв’ю Радіо Свобода.

"Програна битва, але не програна війна. І наша "війна" проти "Північного потоку-2" продовжується. Битва, яка програна, це скоріш за все, так виглядає, це безпосереднє будівництво "Північного потоку-2", що він буде добудований. На жаль, це будівництво було відновлене у січні цього року. І відповідно знову ж таки, на жаль, це будівництво найближчим часом буде закінчене", – зазначив голова Нафтогаза.

Вітренко вважає, що існує можливість того, щоб газопровід не запрацював. Київ начебто працює над тим, щоб труба не пройшла сертифікацію. Це, на його думку, можливо, якщо довести, що компанія-оператор труби контролюється російським "Газпромом" і президентом РФ Володимиром Путіним.

Вітренко каже, що європейське законодавство забороняє одній особі чи групі осіб контролювати і видобуток, і транспортування газу. Це також записано в нещодавній спільній заяві США і Німеччині.

Голова правління каже, що МЗС вже надіслало відповідні ноти Європейській комісії, яка займається сертифікацією оператора, із закликом врахувати "так званий принцип солідарності".

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна розраховує зірвати сертифікацію "Північного потоку-2" 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
31.07.2021 580
Еще материалы раздела «Економіка»