<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
12.08.2021 810

Уряд виділить 400 мільйонів на реформу шкільного харчування

Уряд виділить 400 млн грн громадам для підтримки реформи харчування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється в Телеграм-каналі Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

"Майже 400 млн гривень будуть направлені громадам для підтримки реформи шкільного харчування. Це ініціатива першої леді Олени Зеленської, яка дозволить створити в українських школах систему корисного та здорового харчування. У 2020 році більше 1800 шкіл відремонтували свої харчоблоки. В цьому році ця цифра буде суттєво збільшена завдяки новим джерелам фінансування", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, з ініціативи першої леді Олени Зеленської в Україні започатковано реформу шкільного харчування. У травні цього року було презентовано оновлене меню для шкільних їдалень. Оновлене меню розраховано на 4 тижні, включає 160 страв, серед яких традиційні українські страви, популярні страви різних кухонь світу, а також безглютенові позиції. Крім того, збільшено кількість фруктів та м'яса в раціоні. Оновлене меню в школах планується впровадити з 1 вересня.

У липні Кабінет Міністрів затвердив зміни у нормах харчування в закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

Оценка материала:

5.00 / 1
Уряд виділить 400 мільйонів на реформу шкільного харчування 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
12.08.2021 810
Еще материалы раздела «Суспільство»