НОВИНИ ДНЯ: Повітряні сили показали, як льотчик Karaya нищить переправи у Курській області  Як почнеться осінь в Україні: прогноз погоди на 1 вересня  Як обмеження експорту з Китаю змінить ситуацію з дронами в Україні: оцінка військового  Монголія зобов'язана арештувати Путіна під час його візиту до країни, - МКС  Україна розірвала лінію засекреченого телефонного зв'язку з Москвою  Синоптики дали прогноз на перший день осені  Страх і сумніви Заходу. Чому Україні не дають "далекобійність" для ударів по Росіївсі новини дня
Бізнес
Технології
30.08.2021 750

Харківський “ФЕД” поставить Туреччині компоненти для нових гелікоптерів та винищувача п’ятого покоління

Харківське АТ “ФЕД” під час нещодавньої виставки озброєнь у Туреччині підписало черговий контракт з місцевими замовниками.

b54ead422aa668a2c1936dc3defa5cb3_30.08.21

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на Defence Express.

Ймовірно, мова йде про проєктування та виготовлення нових компонентів для важкого турецького ударного гелікоптера ATAK-II.

“Розробка і постачання протягом одного року. Це агрегати системи управління польотом гелікоптера і гідравлічні системи”, – повідомив Голова правління компанії FED, президент асоціації “Укравіапром” Віктор Попов.

Голова правління “ФЕД” додав, що протягом поточного року підприємство підписало з турецькими партнерами вже три контракти.

“Два контракти – це гелікоптерна тематика. Крім цього, ми беремо участь в програмі TF-X (Turkish Fighter Experimental). Це літак п’ятого покоління, винищувач. Так само це величезна робота, дуже стислі терміни. Важливо, що запланована розробка і постачання. Це означає, що ми повному обсязі завантажуємо своїх інженерів, технологів та виробництво”, – зауважив Віктор Попов.

“За сукупністю ці контракти – це понад 20 млн доларів”, – додав очільник “ФЕД”.

Також він висловив переконання, що для підприємств української авіаційної промисловості міжнародна виставка IDEF-2021 була успішною.

“Основні наші гравці підписали хороші контракти”, – відзначив Віктор Попов.

Нагадаємо, дещо раніше генеральний директор “Мотор Січ” В’ячеслав Богуслаєв повідомив, що в рамках угоди з турецьким розробником Turkish Aerospace Industries (TAI) зі створення перспективного ударного гелікоптера ATAK-II, українським підприємствам запропоновано “зробити редуктор і все інше, необхідне для гелікоптера, крім фюзеляжу”.

Своєю чергою, у червні цього року запорізька приватна компанія підписала угоду на постачання 14 турбовальних моторів для турецьких гелікоптерів важкого класу.

Оценка материала:

5.00 / 1
Харківський “ФЕД” поставить Туреччині компоненти для нових гелікоптерів та винищувача п’ятого покоління 5.00 5 1
Бізнес / Технології
30.08.2021 750
Еще материалы раздела «Технології»