<
НОВИНИ ДНЯ: Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібно  Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитування  На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 року  Коли до України знову повернеться тепло: відповідь метеорологині  Кримському мосту приготуватися? Експерт назвав мету удару ЗСУ по Джанкоювсі новини дня
Політика
Світ
09.09.2021 613

РФ розмістила свої винищувачі за 430 кілометрів від Києва на території Білорусі

На аеродром Барановичі в Білорусі для формування навчально-бойового центру спільної підготовки ВПС і військ ППО Білорусі та Росії прибули російські військові винищувачі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє білоруське видання ВАЯР.

"Рішення про створення навчально-бойових центрів спільної підготовки збройних сил Білорусі і Росії було прийнято в ході переговорів керівників оборонних відомств 5 березня 2021 року в Москві", - йдеться у повідомленні.

Планується, що "авіатори будуть нести спільне бойове чергування з охорони повітряних кордонів Союзної держави".

Як відомо, аеродром Барановичі розташований на дистанції 430 кілометрів від Києва.

Варто нагадати, що представництво Європейського Союзу в Білорусі заявило демарш Міністерству закордонних справ Республіки Білорусь у зв'язку з масовими незаконними перетинами кордону з боку Білорусі в ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, 3 вересня в східних районах Польщі було введено надзвичайний стан після того, як тисячі мігрантів з Іраку, Афганістану та інших країн намагалися незаконно проникнути в країну з Білорусі.

Польща, Литва і Латвія посилили охорону своїх кордонів, раніше в Литві і Латвії також було введено надзвичайний стан.

Оценка материала:

5.00 / 1
РФ розмістила свої винищувачі за 430 кілометрів від Києва на території Білорусі 5.00 5 1
Політика / Світ
09.09.2021 613
Еще материалы раздела «Світ»