НОВИНИ ДНЯ: На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
12.09.2021 590

Данілов вважає, що в українській аграрній сфері є щонайменше два-три олігархи

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов вважає, що в українській аграрній сфері є щонайменше два-три олігархи.

Про це секретар РНБО Олексій Данілов повідомив на форумі YES Brainstorming, передає кореспондент Укрінформу.

"Десятки років в Україні саме латифундисти, яким потрібен був час, щоб накопичити свої земельні (ділянки – ред.) користувалися можливістю, корумпували Верховну Раду і вона постійно відмовляла у вільному продажі землі. Врешті-решт це сталося. Ми маємо вже щонайменше два-три олігархи саме в аграрній сфері, які побудували свою систему завдяки тому, що наше законодавство (забороняло вільний продаж землі – ред.)", – сказав секретар РНБО.

Водночас прізвищ людей, яких вважає олігархами, Данілов не назвав.

Як повідомляв Укрінформ, 31 березня 2021 року Верховна Рада на позачерговому засіданні ухвалила Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення". Документ передбачає формування законодавчого поля для запровадження ринкового обігу земель сільськогосподарського призначення.

Зокрема, законом передбачено, що з 1 липня 2021 року право власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення площею до 100 гектарів можуть набувати виключно громадяни України. З 1 січня 2024 року таку можливість отримають також юридичні особи, власниками яких є українці. Вони зможуть купувати до 10 тисяч гектарів землі. Заборонено також продаж державних та комунальних земель.

Документ також забезпечить повноцінну реалізацію права приватної власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення для громадян України, він сприятиме значному розширенню інвестиційних можливостей в аграрному секторі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Данілов вважає, що в українській аграрній сфері є щонайменше два-три олігархи 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
12.09.2021 590
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»