<
НОВИНИ ДНЯ: Байден може зняти свою кандидатуру з виборів: ЗМІ назвали заміну  Суди над Трампом: у чому звинувачують екс-президента та як це впливає на вибори  Фритата з кабачками: рецепт смачного сніданку  Данілов та інші: Росія оголосила у розшук низку колишніх українських топчиновників  Не розслабляйтесь. Птуха попередила, що в Україну йдуть заморозки, і назвала дні, коли температура буде найнижчою  В Україні прогнозують дощі із грозами та шквальний вітер  Контрнаступ: які проблеми мають вирішити ЗСУ, щоб підготуватисьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
15.09.2021 785

Доктор Комаровський пояснив у програмі «Ранок з Україною», чи потрібно вакцинуватися тим, хто перехворів на COVID-19

Цієї осені на каналі «Україна» стартувала рубрика «Запитай у Комаровського» у програмі «Ранок з Україною». Лікар-педіатр вищої категорії Євген Комаровський докладно відповів на питання, які пов'язані з вакцинацією.

«Робити щеплення чи ні?», «А якщо я вже перехворів на covid-19, чи потрібна мені вакцинація?», «Чи не нашкодить вона моєму здоров’ю?»... Ці та інші питання можна почути від людей, які поки роздумують, чи варто робити щеплення. Тому доктор Комаровський відповів в програмі «Ранок з Україною», чому необхідно вакцинуватися.

«Згідно з ВООЗ, перенесена коронавірусна інфекція не є приводом не робити щеплення, – пояснив доктор Комаровський. – Ба більше, немає значення, скільки часу пройшло після перенесення коронавірусу. Якщо гострий період хвороби закінчився, ви почуваєтесь нормально, значить, можете вакцинуватися кожною з вакцин, які сертифіковані та схвалені ВООЗ».

На думку лікаря-педіатра вищої категорії, є кілька причин, чому люди сумніваються, робити щеплення чи ні.

«Є одна з дуже поширених страшилок, що нібито якщо у людини є антитіла, а вона ще й зробить щеплення, тоді у неї виникне якась страшна реакція, – навів приклад доктор Комаровський. – Це не підтверджується ніякими науковими даними на сьогодні. Така реакція буває при деяких хворобах, але це не має ніякого відношення до коронавірусу».

За словами кандидата медичних наук та ведучого рубрики «Запитай у Комаровського», існує багато досліджень, які вказують на те, що у величезної кількості людей, які перехворіли на covid-19 в будь-якій формі, недостатня кількість антитіл. Тому віддається перевага саме вакцинації, яка призводить до того, що їх стає більше.

«Якщо у вас є доступ до якісної  та сучасної вакцини, тоді не треба думати про те, хворіли ви чи ні, – сказав доктор Комаровський в програмі «Ранок з Україною». – Зробіть щеплення. Це не думка доктора Комаровського, а позиція ВООЗ».

Всі питання щодо здоров'я дітей та дорослих телеглядачі можуть поставити на сторінці програми «Ранок з Україною» @ranok_ua в Instagram.

Дивіться рубрику «Запитай у Комаровського» на каналі «Україна» в програмі «Ранок з Україною».

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Доктор Комаровський пояснив у програмі «Ранок з Україною», чи потрібно вакцинуватися тим, хто перехворів на COVID-19 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
15.09.2021 785
Еще материалы раздела «Суспільство»