<
НОВИНИ ДНЯ: Традиційні великодні страви: що їли у світле свято наші предки і чому це не лише паска та яйця  Українцям розповіли про погоду у вихідні. Чи можна їхати на природу?  В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього року  Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: пояснення експерта  Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Україні  Де дешевше жити: Держстат опублікував рейтинг українських регіонів  Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібновсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
16.09.2021 1120

Комітет рекомендує Раді збільшити виплати при народженні дитини

Комітет Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики одноголосно підтримав за основу і в цілому законопроєкт про збільшення виплат при народженні дитини.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє заступниця голови фракції «Слуга народу» у Верховній Раді, народний депутат Євгенія Кравчук.

«З 5-ти альтернативних ініціатив ми з колегами обрали депутатський законопроєкт від фракції «Слуга народу» 5585-1 перший автор Данило Гетманцев, що передбачає суттєве збільшення допомоги при народженні дитини», - заявила Кравчук.

Вона зазначила, що комітет вніс уточнення, згідно з якими прогресивна шкала застосовуватиметься з 1 січня 2023 року: при народженні першої дитини родина отримає допомогу на загальну суму 50 тис. грн, другої - 100 тис. грн, третьої - 150 тис. грн.

Тобто з 1 січня 2022 року всі родини при народженні дитини отримуватимуть 50 тис. грн, а вже з 2023 року у збільшеному розмірі при народженні другої і третьої.

«Окрім того, зросте і розмір одноразової виплати при народженні дитини (кошти, які батьки отримають у перший платіж): на першу дитину - 15 тис. грн, на другу дитину - 30 тис. грн, на третю та кожну наступну дитину - 45 тис. грн», - зазначила Кравчук.

Решту суми родини отримуватимуть частками протягом 36 місяців.

Кравчук також зазначила, що державі, зокрема Міністерству фінансів, знадобиться певний час на підготовку, адже у повному обсязі бюджету це коштуватиме 12,3 млрд грн.

«Проте треба розуміти, що родини потребують державної підтримки, а зростання виплат може стати дієвим інструментом для підвищення народжуваності. Далі справа за сесійною залою», - додала депутат.

Як повідомляв Укрінформ, 26 травня Кабінет Міністрів схвалив проєкт закону «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» щодо збільшення розміру допомоги при народженні дитини.

Нині допомога при народженні дитини становить 41 280 гривень. Виплата допомоги здійснюється одноразово у сумі 10 320 гривень, решта суми допомоги виплачується протягом наступних 36 місяців рівними частинами (860 грн на місяць).

Оценка материала:

5.00 / 1
Комітет рекомендує Раді збільшити виплати при народженні дитини 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
16.09.2021 1120
Еще материалы раздела «Суспільство»