<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
18.09.2021 529

Ryanair планує експансію на українському ринку

Гендиректор авіакомпанії Ryanair Майкл О'Лірі заявив, що ірландський лоукостер планує значне розширення своєї присутності на українському ринку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Один ринок, на який я б звернув увагу - це Україна... Я думаю, що ми станемо великим інвестором в Україні, коли країна приєднаються до Європейського спільного авіаційного простору», - сказав О'Лірі інвесторам.

Зазначається, що Ryanair запустив свої перші авіарейси в Україну у 2018 році. Нині лоукостер літає в п'ять українських міст, але може збільшити свою присутність до 12 аеропортів.

«Я думаю, це буде моделлю, до якої ми агресивно рухатимемося», - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, 28 червня Рада ЄС дала свою згоду на підписання угоди про Спільний авіаційний простір (САП) з Україною, Вірменією, Тунісом і Катаром.

Очікується, що угоди будуть підписані восени 2021 року. Після цього кожна угода повинна бути ратифікована кожною країною-членом, ЄС та третьою стороною.

Європейський спільний авіаційний простір (САП) – це двостороння угода між ЄС і третіми країнами, що встановлює спільні стандарти безпеки та лібералізує ринкові відносини у сфері авіації, дозволяючи ефективніше та безпечніше використовувати повітряний простір.

Переговори про САП з Україною завершилися у 2013 році, однак підписання угоди було заблоковане через конфлікт між Великою Британією та Іспанією щодо статусу аеропорту Гібралтару.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ryanair планує експансію на українському ринку 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
18.09.2021 529
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»