НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
22.09.2021 498

У «Ранку з Україною» дієтологиня розвіяла міфи про вживання їжі після 18:00

Відмова від їжі після 18:00 – мегапопулярна дієта, та чи ефективна вона? У програмі «Ранок з Україною», яка виходить у будні о 6:30 на телеканалі «Україна», ведучі Лілія Ребрик і Григорій Герман з’ясували, чи варто відмовлятись від пізніх прийомів їжі та що вживати на вечерю, щоб не набрати зайвих кілограмів.

Сьогодні існують мільйони методів схуднення, проте перед тим, як вдаватись до них, слід звернутись до спеціалістів, адже будь-які експерименти можуть негативно вплинути на стан здоров’я.

«Відмова від їжі після 18:00 – це один із найрозповсюдженіших міфів у дієтології. Останній прийом їжі дорослої людини має бути за 3-4 години до сну. При цьому дуже важливо, щоб вечеря була «правильною». У вечірній час не рекомендовані, можна навіть сказати – заборонені важкі продукти, наприклад такі, як червоні сорти м’яса», – коментує дієтологиня Карина Дейнеко в ефірі каналу «Україна».

Ввечері ферменти, що перетравлюють їжу, працюють менш активно, а тому важкі продукти для організму – нелегке завдання. Та й тотальна відмова від вечері – теж поганий варіант.

«Доросла людина може пропустити вечерю один раз на тиждень – це піде їй на користь. А на постійній основі – це робити не рекомендовано. Якщо відчуваєте голод, краще зробити правильну вечерю», – радить дієтологиня.

Тож ідеальна вечеря має бути не пізніше, ніж за 3-4 години до сну. І може включати такі продукти:

овочі;

рибу;

правильні жири (наприклад, авокадо);

білкові продукти;

бобові: хумус, сочевиця.

Ввечері краще не вживати:

жирне м’ясо;

вуглеводні продукти: каші, фрукти, випічку;

крохмальні овочі: картоплю, буряк, моркву.

Дивіться програму «Ранок з Україною» у будні о 6:30 на каналі «Україна».

 

Оценка материала:

5.00 / 1
У «Ранку з Україною» дієтологиня розвіяла міфи про вживання їжі після 18:00 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
22.09.2021 498
Еще материалы раздела «Суспільство»