НОВИНИ ДНЯ: Буданов пояснив, чому спецслужби РФ допустили напад на “Крокус Сіті”  Чому ІД вибрала Росію за ціль і чи є можливість нових терактів у РФ – відповідь Невзорова  Тост з авокадо та яйцем: корисний рецепт  У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівнимвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
27.09.2021 692

Пік хвилі COVID-19 може наступити раніше листопада – МОЗ

Пік нинішньої хвилі епідемії коронавірусу в Україні може настати в жовтні, а не листопаді, як прогнозувалося.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив головний санлікар Ігор Кузін.

"Раніше ми, дійсно, вважали, що піковий рівень навантаження на систему охорони здоров'я припаде на листопад-грудень цього року. Зараз ми бачимо, що майже за всіма прогнозами такі пікові навантаження можуть бути раніше, – сказав він.

За словами Кузіна, передбачити точний час піку – важко, тому що ситуація швидко змінюється.

"Те, що ми бачимо точно – пікові навантаження будуть однозначно припадати на листопад. Але чи будуть вони зачіпати жовтень, чи будуть відтягуватися на грудень – поки сказати важко", – підсумував він.

За словами Кузіна, відтягнути пікове навантаження на медсистему може тільки вакцинація населення від коронавірусу. МОЗ максимально скоротив інтервали між двома дозами вакцини – щоб щепити якнайбільше людей до зростання захворюваності.

Оценка материала:

5.00 / 1
Пік хвилі COVID-19 може наступити раніше листопада – МОЗ 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
27.09.2021 692
Еще материалы раздела «Суспільство»