<
НОВИНИ ДНЯ: До України повертаються заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"всі новини дня
Політика
Світ
04.10.2021 640

В армію РФ незаконно призвали 34 тисячі кримчан за шість років

В тимчасово окупованому Криму РФ незаконно призвала до лав своїх Збройних сил вже понад 34 тисячі українців. Така цифра нараховується за останні шість років.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прокуратуру АР Крим та міста Севастополя.

"Починаючи з 2015 року, окупанти незаконно провели 13 призовних кампаній, змусивши служити в Збройних силах РФ понад 34 тисяч кримчан", - йдеться в повідомленні.

Крім того вказано, що 1 жовтня 2021 року окупаційна адміністрація розпочала чергову незаконну кампанію.

Нагадаємо, Євросоюз назвав порушенням міжнародного гуманітарного права чергову незаконну призовну кампанію в окупованому Криму.

Додамо, нещодавно США опублікували доповідь щодо ситуації з правами людини в Криму. В документі йдеться про те, що Росія використовує ухилення від військового призову для переслідування кримчан.



Оценка материала:

5.00 / 1
В армію РФ незаконно призвали 34 тисячі кримчан за шість років 5.00 5 1
Політика / Світ
04.10.2021 640
Еще материалы раздела «Світ»