НОВИНИ ДНЯ: Тост з авокадо та яйцем: корисний рецепт  У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпецівсі новини дня
13.10.2021 810

Нацбанк виключив три компанії з реєстру фінустанов

Національний банк України виключив із Державного реєстру фінансових установ три установи, а 14 учасників ринку небанківських фінансових послуг добровільно відмовилися від ліцензій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг (далі – Комітет) ухвалив на засіданні 8 жовтня 2021 року.

ТОВ "ФК "Астра Фінанс" та ТОВ "ФК "Профі-Фінанси" виключено з Державного реєстру фінансових установ на підставі їхніх заяв. Водночас ТДВ "СК "Аскор" виключено з реєстру через відсутність чинних ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг у сфері страхування.

На цьому ж засіданні комітету ухвалені рішення про анулювання ліцензій. ТОВ "ФК "Астра Фінанс" мало дві ліцензії – на надання послуг з факторингу та на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту. Вони були анульовані 8 жовтня 2021 року.

ТОВ "ФК "Профі-Фінанси" мало чотири ліцензії – на надання послуг з факторингу, на надання послуг з фінансового лізингу, на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, та на надання гарантій. Перші три ліцензії були анульовані на засіданні Комітету 8 жовтня 2021 року. Ліцензію на надання гарантій анульовано 28 травня 2021 року.

Комітет також ухвалив рішення щодо відкликання всіх ліцензій у шести фінансових установ на підставі поданих ними заяв: ТОВ "Актив Факторинг", ТОВ "ФК "Мані Фекторі", ТОВ "ФК "Меридіан", ТОВ "КУ "Фінкредит Плюс", АСТ "Астро-Дніпро" та АТ "Новий Дніпро".

Крім того, комітет ухвалив рішення щодо відкликання однієї ліцензії, а саме на здійснення обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів у ПрАТ "Інноваційний страховий капітал" на підставі заяви страховика. У ПрАТ "Інноваційний страховий капітал" залишилося 26 діючих ліцензій на здійснення обов’язкового та добровільного страхування.

Також комітет ухвалив рішення щодо відкликання однієї ліцензії, а саме на надання гарантій, у семи компаній на підставі поданих ними заяв: ТОВ "ФК "Артіфішал інанс інтелідженс", ТОВ "Вольтер капітал", ТОВ "Інтер вей капітал", ТОВ "ФК "Ірбіс", ТОВ "Кредіт інвестмент груп", ТОВ "ФК "Маніту" та ТОВ "ФК "Церера".

Як повідомляв Укрінформ, із липня 2020 року Нацбанк став регулятором ринку небанківських фінансових послуг.

Оценка материала:

5.00 / 1
Нацбанк виключив три компанії з реєстру фінустанов 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
13.10.2021 810
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»