НОВИНИ ДНЯ: Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потеплієвсі новини дня
19.10.2021 600

Зеленський хоче звільнити голову НБУ – Bloomberg

Президент Володимир Зеленський хоче звільнити голову НБУ Кирила Шевченка, голова Офісу президента Андрій Єрмак шукає кандидатів на заміну.

Про це пише Bloomberg з посиланням на 3 джерела, знайомі з планами Зеленського.

Агентство пише з посиланням на джерела, що президент не задоволений роботою Шевченка - зокрема, у глави НБУ склалися погані відносини з кількома топ-співробітниками регулятора, що призвело до хвилі відставок, яка "обурила західних донорів, включаючи МВФ".

В Офісі президента інформацію про можливу відставку Шевченко назвали "чутками" та додали, що буде лише офіційна позиція, якщо буде якесь рішення щодо заміни Шевченка.

Натомість у НБУ заявили, що у Шевченка "попереду багато важливих завдань", над виконанням яких команда "продовжує працювати".

Bloomberg також пише з посиланням на джерело, близьке до ОП, що Зеленський перед тим, як запропонувати Раді звільнити Шевченка, хоче знайти йому заміну.

За словами джерела, пошуком кандидатів займається керівник ОП Андрій Єрмак. Утім, за словами джерела, поки не ясно, коли процес буде завершено.

Агентство додає, що після появи новини про можливе звільнення голови НБУ українські облігації подешевшали. Так, дохідність доларових бондів з терміном погашення в 2033 році зросла на 18 б.п.

Оценка материала:

5.00 / 1
Зеленський хоче звільнити голову НБУ – Bloomberg 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
19.10.2021 600
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»