<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
22.10.2021 627

Пасажирів без COVID-документів уже не пускають у потяги

Співробітники АТ «Укрзалізниця» за першу половину доби 21 жовтня 2021 року не допустили до поїздки 18 пасажирів через відсутні належні документи - сертифікат про вакцинацію, або документ про отримання хоча б однієї дози вакцини чи негативний тест на COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії.

Зазначається, що до поїзда №18 Ужгород — Харків через відсутність необхідних документів не допущено 5 пасажирів, №81 Ужгород — Харків — 1 пасажир, №252 Миколаїв — Харків — 3 пасажири, №150 Ворохта — Полтава — 2 пасажири, №45 Лисичанськ — Ужгород — 1 пасажир, №724 Київ — Харків — 6 пасажирів. Двічі до поїздів викликалися представники Національної поліції України.

Компанія закликає усіх пасажирів неухильно дотримуватися нових правил проїзду транспортом, які затвердив Кабінет Міністрів України постановою №1236.

Відтак, крім квитка та документа, що посвідчує особу, для проїзду поїздами далекого сполучення пасажири повинні мати: сертифікат про вакцинацію (паперовий або в додатку «Дія»), або документ про отримання хоча б однієї дози вакцини проти COVID-19 чи негативний результат ПЛР тесту на COVID-19, що мають бути зроблені не більш як за 72 години до посадки в поїзд.

У разі відсутності зазначених документів, пасажири можуть зробити експрес-тест на 10 залізничних вокзалах: Київ, Львів, Харків, Одеса, Дніпро, Запоріжжя, Мукачево, Кривий Ріг, Вінниця та Полтава (станція Полтава-Київська). Пасажири, які мають квиток на поїзд, зможуть зробити це медичне дослідження за 350 грн. Також на п'яти вокзалах відкриті пункти безкоштовної вакцинації.

Надалі "Укрзалізниця" планує збільшувати перелік вокзалів, де функціонуватимуть пункти вакцинації та тестування.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні з 21 жовтня почали діяти нові правила перевезень у регіонах зі значним поширенням COVID-19.

Оценка материала:

5.00 / 1
Пасажирів без COVID-документів уже не пускають у потяги 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
22.10.2021 627
Еще материалы раздела «Суспільство»