<
НОВИНИ ДНЯ: Скільки українців підтримують введення військ НАТО до України: результати опитування  Традиційні великодні страви: що їли у світле свято наші предки і чому це не лише паска та яйця  Українцям розповіли про погоду у вихідні. Чи можна їхати на природу?  В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього року  Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: пояснення експерта  Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Україні  Де дешевше жити: Держстат опублікував рейтинг українських регіоніввсі новини дня
Бізнес
Економіка
25.10.2021 603

Відомо, на що витратять 600 млн євро ЄС

Україна витратить транш Євросоюзу в 600 мільйонів євро на фінансування бюджетних потреб.

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну в понеділок, 25 жовтня.

"Отримані кошти будуть направлені на фінансування бюджетних потреб і зменшення фінансового навантаження на бюджет України. З урахуванням отриманих коштів, загальна сума кредитної допомоги ЄС, отриманої України в рамках реалізації п'яти програм макрофінансової допомоги протягом 2014-2021 років, досягла 5,01 млрд євро", - йдеться в повідомленні.

Кошти ЄС надано у вигляді довгострокової позики під процентну ставку 0,25% з терміном погашення у квітні 2036 року.

Мінфін назвав умови, виконання яких дозволило отримати транш ЄС, як-от реалізація структурних реформ у сферах управління державними фінансами, належного управління і верховенства права, покращення бізнес-клімату, секторальних реформ і державних підприємств.

Оценка материала:

5.00 / 1
Відомо, на що витратять 600 млн євро ЄС 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
25.10.2021 603
Еще материалы раздела «Економіка»