НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.10.2021 1444

Епіфаній привітав військових капеланів

Предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній привітав військових капеланів.

Як передає Укрінформ, про це митрополит Епіфаній повідомив у Твіттері.

"Сьогодні ми з особливою вдячністю й пошаною молимося за наших капеланів. За тих, хто вже 7 років цієї неоголошеної російсько-української війни є справжнім духовним щитом України. За тих, хто є опорою та підтримкою для наших захисників там, на фронті, де найкраще знають ціну миру", - зазначив Епіфаній.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 6 червня 2019 року ухвалила у першому читанні законопроєкт про військове капеланство.

Документ визначає, що військове капеланство – діяльність капеланських об’єднань, військових капеланів та військових капеланів-волонтерів із забезпечення реалізації права на свободу віросповідання, душпастирської опіки особового складу Збройних сил, інших військових формувань та правоохоронних органів спеціального призначення.

Згідно із законопроєктом, для забезпечення організації виконання завдань військового капеланства в релігійних організаціях створюються капеланські об’єднання, з якими, враховуючи релігійні потреби особового складу, Міноборони, відповідні органи управління ЗСУ, інших військових формувань та правоохоронних органів спеціального призначення влади укладають генеральні угоди душпастирської опіки, порядок укладання яких визначається Кабінетом Міністрів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Епіфаній привітав військових капеланів 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
26.10.2021 1444
Еще материалы раздела «Суспільство»