НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
28.10.2021 904

В Україні — високий рівень довіри до Держприкордонслужби

Державна прикордонна служба системно отримує найвищий рівень довіри громадськості.

Про це свідчать дані опитування, яке провів Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) на замовлення Консультативної місії ЄС в Україні, повідомляє ДПСУ, передає Укрінформ.

Цьогорічне опитування засвідчило, що Державна прикордонна служба системно демонструє найвищий рівень довіри громадськості. Зокрема, 54% респондентів вважають, що прикордонне відомство є ефективною інституцією. 56% опитаних упевнені, що прикордонники діють в інтересах суспільства і 74% респондентів переконані, що Державна прикордонна служба України здатна захищати кордони держави.

Дослідження проводилось з 1 по 19 вересня цього року. До нього було залучено 2727 респондентів (в т.ч. 410 - у Донецькій області і 409 - в у Луганській області).

Такі соцдослідження проводяться з 2015 року. Тоді рівень довіри громадськості до прикордонників становив 37%. Цей показник суттєво зріс за минулі два роки з 41% у 2019 році до 54% на сьогодні.

Загалом, як показує опитування, найбільш пріоритетними реформами в Україні залишаються боротьба з корупцією, охорона здоров’я, подолання економічної кризи, пенсійна реформа, судова та освітня реформи.

Консультативна місія Європейського Союзу (КМЄС) в Україні є невиконавчою місією Європейського Союзу. Вона спрямована на надання допомоги українській владі у реформі сектору громадської безпеки за допомогою стратегічних консультацій та підтримки практичних конкретних заходів у реформі на основі стандартів ЄС та міжнародних принципів управління та прав людини.

Державна прикордонна служба України, за підтримки міжнародних партнерів, послідовно впроваджує систему стратегічних комунікацій, яка є одним з показників відповідності стандартам країн НАТО та ЄС.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні — високий рівень довіри до Держприкордонслужби 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
28.10.2021 904
Еще материалы раздела «Суспільство»