<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
30.10.2021 1305

Україна планує почати відродження наукового флоту з 36 суден

Міністерство освіти та науки розробить масштабну програму з відродження наукового флоту України у кількості 36 суден.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський під час засідання Конгресу місцевих і регіональних влад в Одесі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні тут присутній пан Шкарлет, міністр освіти та науки України, дуже чекаю від нього...масштабну, на найближчі 5-10 років, програму відродження науково-дослідницького флоту нашої держави. Ми пропонуємо поставити собі таку високу планку: 36 наукових суден, із них 12 океанські, льодового класу», - зазначив Глава держави.

За його словами, саме 36 суден мав український науковий флот на час проголошення незалежності України у 1991 році.

Президент поінформував, що сьогодні в Одесі буде передано українським науковцям станції ім. Вернадського придбаний раніше науково-дослідний криголам “Джеймс Кларк Росс”.

"Україна входить до престижних світових клубів космічних та арктичних держав, сьогодні Україна повертається чи починає повертатися у світовий океан. Що саме це нам дає? Це великі можливості для вивчення його ресурсів, для участі на рівних у глобальних світових проєктах», - підкреслив Зеленський.

Він додав, що Світовий океан – це простір, де відбувається найбільше наукових відкриттів у ХХІ столітті, і щоб Україна посіла там гідне місце, потрібно «будувати свої кораблі чи купувати, поки вони не будуються».

Як повідомлялося, 19 серпня 2021 року НАНЦ та установа «Дослідження та інновації» Великої Британії (куди входить Британська антарктична служба) підписали акт про купівлю Україною криголама «Джеймс Кларк Росс».

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна планує почати відродження наукового флоту з 36 суден 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
30.10.2021 1305
Еще материалы раздела «Суспільство»