<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптик назвала точну дату, коли до України повернеться 20-градусне тепло  Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цін  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росіївсі новини дня
03.11.2021 832

Канал «Україна» – абсолютний лідер жовтня

За підсумками жовтня 2021 року, канал «Україна» посідає першість серед ТОП-6 загальнонаціональних каналів за основними аудиторіями: 18+, 4+, як у містах з населенням більше 50 тис. мешканців, так і по всій Україні.

За аудиторією 18+ (50 тис.+)** частка каналу становила 11,15%, рейтинг – 1,81%. За аудиторією 4+ («Вся Україна»)***: частка – 10,84%, рейтинг – 1,55%.

У жовтні на каналі «Україна» завершилось грандіозне вокальне шоу «Співають всі!» (за всесвітньо відомим форматом All Together Now). Проєкт об’єднав 100 зірок, які протягом восьми тижнів обирали найталановитіших українців. Переможцем суперпопулярного талант-шоу став одесит Муаяд Абдельрахім, якому дістався головний приз проєкту півмільйонна гривень. За весь час показу в ефірі «Співають всі!» подивилися 10,67 млн глядачів***. Середня частка проєкту у жовтні, за аудиторією 18+ (міста 50 тис.+), становила 19,06%.

З успіхом стартувала довгоочікувана прем’єра улюбленого проєкту мільйонів «Маска». Після неймовірного успіху першого сезону гіпер-шоу «Маска» канал «Україна» подарував глядачам новий сезон, який обіцяє бути ще більш цікавим та інтригуючим. Глядачі познайомляться з 20 абсолютно новими та дивовижними персонажами, які все робитимуть для того, щоб якомога довше приховувати свої особистості. Все ж за правилами конкурсу глядачі розсекретили перші маски -  могутнього Грифона, в образі якого перебував капітан збірної України та футбольного клубу «Шахтар» Андрій Пятов, та запального Баяна, в костюмі якого була українська актриса Інна Білокінь, відома як «мама» Вєрки Сердючки. Перші випуски нового «Маски» у жовтні вже переглянули 5,83 млн українців***. Середня частка проєкту у жовтні, за аудиторією 18+ (міста 50 тис.+), становила 15,22%.

Кіносеріальна лінійка каналу поповнилась прем’єрою 16-серійної гостросюжетної мелодрами «Місце під сонцем» виробництва компанії FILM.UA Group. Серіал зібрав частку 12,15%, рейтинг – 4,26% за аудиторією 18+ (50 тис.+), його подивились 6,12 млн глядачів***. Та мелодраматичною картиною вихідного дня «Сім’я і трохи несправедливості» (виробництва Filmstream), яка отримала частку 13,47%, рейтинг – 4,65% за аудиторією 18+ (50 тис.+) і прихильність 4,46 млн глядачів***.

Також відбулася прем’єра 40-серійного детективу «Топтун» (виробництва Ivory films). Серіал розповідає про непрості відносини головних героїв, які працюють в одному поліцейському відділку. За розгортанням цікавого та інтригуючого детективного сюжету біля своїх екранів пристально спостерігали 8,20 млн глядачів***.

У жовтні стартував новий проєкт власного виробництва каналу «Україна» «Я везу тобі красу» (продакшн-компанія «Теле Про»). Нове мейковер-шоу з ведучим та топ-стилістом Юрієм Царьовим створене, щоб допомогти жінкам-учасницям перевтілитися та назавжди змінити своє життя. Вражаючі перевтілення вже переглянули 2,01 млн українців***.

Стабільно-високу частку каналу «Україна» забезпечили новини «Сьогодні». У підсумку місяця аудиторія денних, праймових, вечірніх випусків «Сьогодні» становила 6,62 млн, 11,22 млн, 5,24 млн***, всі вони були лідерами своїх слотів за аудиторією 18+ (50 тис.+) та 4+ («Вся Україна»). «Сьогодні. Підсумки» з Олегом Панютою також стали першими у своєму програмному слоті за аудиторією 18+ (50 тис.+). Частка інформаційно-аналітичного тижневика становила 12,30%. Охоплення програми у жовтні – 8,94 млн глядачів***.

Популярністю глядачів користувалося інформаційно-розважальне шоу «Ранок з Україною». У жовтні до Дня захисників і захисниць України відбувся святковий спецефір з низкою тематичних сюжетів. Також впродовж місяця проєкт надавав глядачам чимало корисної інформації щодо збереження здоров’я, психологічних порад, вирішення різноманітних юридичних питань. Аудиторія програми «Ранок з Україною» досягла 5,24 млн глядачів***.

Великий інтерес українців утримувало соціальне ток-шоу «Говорить Україна» з Олексієм Сухановим. Проєкт традиційно був лідером у своєму слоті за широкою аудиторією, отримавши частку 14,22. Його непрості історії зацікавили майже 10,55 млн українців***.

Також у жовтні на каналі «Україна» відбулися ексклюзивні трансляції матчів між національними збірними Фінляндії-України та  України-Боснії і Герцеговини у рамках кваліфікації на Чемпіонат світу-2022. Футбольні поєдинки зібрали біля екранів 5,95 млн глядачів***.

* Дані розраховані для аудиторії у віці старше 18-54 вибірка «50 тис.+»

** Дані розраховані для аудиторій у віці старше 18 років вибірка «50 тис. +».

**** Дані розраховані для аудиторій у віці 18 – 54 років, старше 18 років, 14 – 49 років, 14 – 60 років, вибірка "50 тис. +", та для аудиторії старше 4 років, вибірка "Вся Україна"

***Дані розраховані для аудиторії у віці старше 4 років, вибірка "Вся Україна"

Дані дослідження ТВ аудиторії належать ІТК. Оператор панелі – Nielsen; моніторинг – Комунікаційний Альянс. Данні надані телеканалом "Україна". Дані за 31 жовтня 2021 року – попередні, розраховані за показниками rat%, shr% и cov#. Детальніше по показникам та визначенням цільових аудиторій у глосарії ІТК.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Канал «Україна» – абсолютний лідер жовтня 5.00 5 1
Бізнес / Новини підприємств
03.11.2021 832
Еще материалы раздела «Новини підприємств»