<
НОВИНИ ДНЯ: Які дріжджі найкраще використовувати для випікання паски  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   Скільки заробляють українці у Польщі: нове дослідження  Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істериці  На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  Виробник модного одягу Hugo Boss продасть бізнес у Росії  Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкостівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
04.11.2021 1250

«Змінює гени, ртуть у складі та мутанти»: Ткаченко виклав ще одну добірку фейків про вакцинацію

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко оприлюднив чергову "порцію міфів" про вакцинацію проти коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це Ткаченко написав в Телеграмі.

"У світлі протестів антивакцинаторів хочу сказати наступне: смертність від коронавірусу в Україні вражає негативно статистикою. І вакцинація – це ледь не найдійніший спосіб того, щоб не стати цифрою цієї статистики. Підроблений сертифікат не врятує.

А далі продовжимо тему фейків про COVID-19, якими переповнені соцмережі", - написав Ткаченко.

Він зазначив, що за даними дослідження ПРООН та ЮНІСЕФ, лише за 2020 рік в українських соцмережах було зафіксовано понад 250 тисяч фейкових повідомлень про коронавірус. "Кому це потрібно, я писав постом вище, також наводив кілька прикладів розповсюдженої дезінформації, включаючи «чудотворну силу часникової води, яку винайшли ташкентські медики». Сьогодні – чергова порція міфів та відповідей на них", - написав міністр.

Серед фейків про вакцинацію від коронавірусу Ткаченко називає: "Людина може заразитися COVID-19 внаслідок вакцинації"; ​"мРНК-вакцини – генетична зброя, яка змінює наші гени”; “Авіакомпанії рекомендують вакцинованим людям не подорожувати літаками через підвищений ризик утворення тромбів”, “Масова вакцинація призведе до мутації коронавірусу”; “Вакцинація від коронавірусу призвела до зростання захворюваності на COVID-19”; “У складі вакцин від COVID-19 є ртуть”.

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко оприлюднив попередню добірку найпоширеніших фейків про вакцинацію від коронавірусу.

Оценка материала:

5.00 / 1
«Змінює гени, ртуть у складі та мутанти»: Ткаченко виклав ще одну добірку фейків про вакцинацію 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
04.11.2021 1250
Еще материалы раздела «Суспільство»