<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
10.11.2021 456

ПУМБ досяг попередньої угоди про купівлю АТ «Ідея Банк»

АТ «Перший Український Міжнародний Банк» (ПУМБ) досяг домовленості щодо ключових умов придбання 100% акцій АТ «Ідея Банк» з польською фінансовою групою Getin Holding S.A.

Сторони планують завершити угоду до кінця 1 кварталу 2022р, після отримання необхідних дозволів Національного банку України та Антимонопольного комітету.

Придбання АТ «Ідея Банк» сприяє побудові ефективної та масштабованої банківської моделі з фокусом на розвиток роздрібного бізнесу, а також корпоративного бізнесу в малому та мікро-сегменті та повністю відповідає стратегії розвитку ПУМБ.

"Наша мета – синергія найбільш сильних сторін двох банків. З одного боку, це надійність ПУМБ, підтверджена результатами стрес-тестування НБУ, якість сервісу та експертиза в роботі з високоприбутковими сегментами ринку. З іншого боку, високий рівень компетенції Ідея Банку у роздрібному кредитуванні, сформована ресурсна база, досвід розробки власної цифрової платформи О.Банк», – прокоментував Сергій Черненко, голова правління ПУМБ.

Після завершення угоди АТ «Ідея Банк» увійде до складу Банківської групи ПАТ «ПУМБ» як окрема юридична структура без кадрових ротацій і продовжить обслуговувати клієнтів під брендом Ідея Банк у звичайному режимі.  «Процес інтеграції проходитиме поетапно протягом 3-5 років і буде максимально комфортним для наших клієнтів, партнерів та працівників. На даному етапі в зоні нашої уваги – стабільність інфраструктури ПУМБ та Ідея Банк, подальший розвиток діджитал каналів банків та надання якісного та надійного сервісу клієнтам», - додав Сергій Черненко.

 

Довідка:

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) – найбільший український універсальний банк із приватним капіталом. Діяльність банку зосереджена на комерційних, роздрібних та інвестиційно-банківських операціях. Банк заснований у 1991 році. Банк обслуговує понад 1,6 млн. приватних та понад 83 тис. корпоративних клієнтів.

Головний акціонер банку - ТОВ "СКМ Фінанс" (92,24% акціонерного капіталу), входить до інвестиційної групи компаній SCM. SCM повністю належить бізнесменові Рінату Ахметову.

www.pumb.ua;  www.scm.com.ua

 

Ідея Банк (раніше – Плюс Банк) заснований у 1989 році. Єдиним його акціонером є фінансова група Getin Holding S.A. (Польща). За даними Нацбанку України, на 1 вересня 2021 року за розміром загальних активів (5.6 млрд грн) Ідея Банк посідає 16 місце серед 71 діючих банків. Банк обслуговує понад 400 тис. приватних клієнтів.

www.ideabank.ua

Оценка материала:

5.00 / 1
ПУМБ досяг попередньої угоди про купівлю АТ «Ідея Банк» 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
10.11.2021 456
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»