НОВИНИ ДНЯ: Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березнявсі новини дня
18.11.2021 929

Інтерсіті планують запустити з Києва в усі облцентри до 2024 року

У планах Мінінфраструктури на найближчі три роки здійснити електрифікацію понад 500 км залізничних колій, що дозволить з’єднати Київ швидкісним залізничним з усіма обласними центрами.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час MINTRANS Forum 2021 сказав перший заступник міністра інфраструктури України Василь Шкураков.

«Ми плануємо до 2024 року електрифікувати понад 500 км залізничних колій для того, щоб сучасними швидкісними потягами Інтерсіті з’єднати Київ з усіма обласними центрами», - сказав Шкураков.

За його словами, планується також відкрити швидкісний пасажирський рух залізницею до Варшави.

«Зараз готуємо технічне обґрунтування зазначеного проєкту і плануємо наступного року приступити до його практичної реалізації», - повідомив чиновник.

Він переконаний, що широкомасштабна модернізація інфраструктури Укрзалізниці та залучення до цього процесу зарубіжних партнерів дасть можливість вже у найближчі роки вивести державне підприємство із економічного занепаду.

Станом на 2021 рік Україною курсують 13 потягів Інтерсіті сполученням Львів, Харків, Славське, Костянтинів, Запоріжжя, Покровськ, Тернопіль, Одеса.

Оценка материала:

5.00 / 1
Інтерсіті планують запустити з Києва в усі облцентри до 2024 року 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
18.11.2021 929
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»