<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
30.11.2021 442

Ведучі каналу «Україна» розповіли, як уперше побачили своїх домашніх улюбленців

Про чотирилапого друга одні мріють змалечку, інші – вирішують прихистити спонтанно, пожалівши безпритульного кота чи собаку. У Всесвітній день домашніх тварин, що відзначають 30 листопада, ведучі новин «Сьогодні» на каналі «Україна» поділились теплими спогадами про зустріч зі своїми хатніми улюбленцями.

Віталій Школьний декілька років марив ідеєю завести сфінкса - засинав і прокидався з цією думкою, прочитав неймовірну кількість літератури про породу, характер тварин та особливості догляду за ними. Майже 9 років назад в оселі ведучого з’явилась зеленоока красуня на прізвисько Тигра. На той час оголошень про продаж сфінксів було не так багато, та Віталій Школьний натрапив в інтернеті на повідомлення дівчини з Полтави. Коли побачив маленьке кошеня скайпом, жодних вагань у ведучого не залишилось. Забирати Тигру довелося о четвертій ранку в аеропорту Бориспіль, оскільки заводниця саме відлітала у відпустку. Популярний журналіст досі трепетно зберігає жовту хустинку, у яку було загорнуте тримісячне маля, розміром з долоню.

А ще через кілька місяців телеведучий побачив у соцмережах оголошення про продаж крихітного кошеня, яке виглядало ледве живим. Рішення прийшло миттєво. Незважаючи на те, що незадовго до цього ведучий зламав плече і був змушений носити спеціальний каркас на усе тіло, який сковував рухи, Віталій Школьний зрозумів, що має забрати кошеня.

«Годину одягався, ледве вліз в машину і вирушив до одного з віддалених районів Києва. Там у брудній квартирі побачив дикого, гарчачого, голодного котика синього кольору. Власниця здерла з мене неймовірну кількість грошей. Півроку приводив Тома у почуття, лікував і соціалізував. Спільну мову вони з Тигрою знаходили важко, інша справа зараз – не розлий вода. Після вечері, трохи відпочивши, влаштовують котячі поєдинки. Розганяються, бігають, стрибають із кімнати до кімнати, намагаються вкусити один одного за хвіст і валяються на спині. На щастя, ці ігрища – лише забавка, одне одного вони не ранять. Проте спостерігати за ними дуже цікаво», – розповів Віталій Школьний.

Ігор Пупков мріяв про домашнього улюбленця з самого дитинства. Утім, батьки були переконані, що тваринам в квартирі може бути не комфортно та занадто тісно. Тож, через кілька місяців після придбання власного житла, у ведучого з’явилась кішка Масяня. Тоді, 14 років назад, Ігор Пупков натрапив на оголошення про продаж шотландських кошенят за зовсім символічну суму. Пригадує, як лютневим вечором, під дощем, вирушив подивитись на них. Маленька висловуха кішечка так притиснулась до телеведучого, що жодних сумнівів і бути не могло: це вона! Масяня виявилась допитливою, дружелюбною, грайливою, трохи бешкетною, хоча, вихованню піддавалась.

Ведучий переймався, що улюблениці на самоті сумно, і найкращим рішенням буде привести в оселю ще одного чотирилапого друга. Натомість, з появою той-тер’єра Боні характер кицьки змінився. Масяня не одразу прийняла собаку і потребувала більше уваги до себе. А згодом в родині з’явилось ще одне кошеня – Сіма, з якою у Масяні склались більш товариські стосунки.

«З власного досвіду я переконався, що домашнім тваринам вкрай важлива наша увага. І коти, і собаки потребують спілкування, потребують людської турботи. Завжди важко проходити повз безпритульних тварин. Вони зовсім беззахисні – шкода, коли розумієш, що не можеш прихистити їх усіх. Тому на такі випадки я завжди маю в машині корм», – поділився Ігор Пупков.

В оселі Марини Кухар пес Кейсі з’явився понад два роки тому. Ведуча випадково побачила його у парку. Донька Аня одразу підбігла до маленького цуценя, що сховалося під лавкою. Лише поглянувши в його очі, стало зрозуміло – це новий член сім’ї. Марина Кухар з усмішкою пригадує, як Кейсі, поки був маленьким, з'їв півквартири: двері, стіни, навіть у паркеті примудрявся вигризати дірки. Поки телеведуча була на роботі, а донька в школі, пес так розганяв свою тугу та самотність. Популярна журналістка зізнається – коли поверталася і бачила все це в купі з полем чудес з розгризеного пакета зі сміттям і черговою з'їденою парою взуття, звісно, хотілося кричати. Утім, без сумнівів, більш відданої істоти у світі не існує.

«Для тих, хто вагається, чи заводити домашнього улюбленця, раджу все ретельно обдумати: чи готові витрачати час, фінанси і навіть терпіння. А якщо зважились - не вибирайте, а відчуйте. Ваше чи не ваше. Так склалося, що всі мої собаки вибирали мене, а не я їх. Тож подумайте, зважте і... беріть. Ви станете щасливішими і здоровішими! І краще безпритульного, бо добра справа – це плюс до карми», – поділилась порадами Марина Кухар.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ведучі каналу «Україна» розповіли, як уперше побачили своїх домашніх улюбленців 5.00 5 1
Життя та Стиль / Афіша
30.11.2021 442
Еще материалы раздела «Афіша»