НОВИНИ ДНЯ: Зливи з грозами, а у Карпатах до 0 градусів: прогноз погоди на тиждень  Чим загрожує Україні зменшення граничного призовного віку — представник Інституту демографії  Перереєстрація авто в Україні: скільки коштує послуга  В Україні різко зміниться погода: синоптикиня попереджає про заморозки та похолодання  В ООН шокували кількістю постраждалих в Україні від російських атак у березні  СБУ розкрила особливість своїх морських дронів  Таємнича далекобійна зброя України: чим луплять по території РФ — оглядвсі новини дня
Бізнес
Технології
02.12.2021 708

Телескоп NASA показав біполярну туманність у сузір’ї Косинець

Космічна рентгенівська обсерваторія «Чандра» Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) сфотографувала біполярну туманність Мураха (Мензел 3, Mz 3) у сузір’ї Косинець.

1638345178-198_02.12.21

Як передає Укрінформ, про це обсерваторія повідомила у Твіттері.

«Це зображення від «Чандри» показує комплексність біполярної туманності Мензел 3, також відомої як Mz 3», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що туманність розтягнута на близько 2 світлових років (19 трильйонів кілометрів), і розширюється приблизно зі швидкістю 50 кілометрів (5,3×10-12 світлових років) за секунду.

Біполярна туманність — це виразне пов'язане з туманністю утворення, для якого характерною є видимість двох чітко виражених, осесиметричних ділянок.

Як повідомляв Укрінформ, космічна рентгенівська обсерваторія «Чандра» Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) сфотографувала планетарну туманність Сова у сузір'ї Велика Ведмедиця.

Оценка материала:

5.00 / 1
Телескоп NASA показав біполярну туманність у сузір’ї Косинець 5.00 5 1
Бізнес / Технології
02.12.2021 708
Еще материалы раздела «Технології»