<
НОВИНИ ДНЯ: Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заяву  Як правильно обирати банк для розміщення депозиту: на що звернути увагу  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Росія готується до чотирирічної стагнації у сфері СПГ через західні санкції, - Reuters  Мобілізація по-новому: як та кого покарають, якщо не з'явився до ТЦК протягом 60 днів  Хто з українців зможе отримати паспорт за кордоном: перелік категорій чоловіків  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Бізнес
Економіка
05.12.2021 695

В Україні подешевшали картопля та гречка, натомість здорожчали капуста та цибуля - Мінагро

За оперативними даними облдержадміністрацій, у листопаді проти жовтня цього року на 1% подешевшали пшоняна та гречана крупи, а також нормалізувалася ціна на цукор.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в Міністерстві аграрної політики та продовольства.

Також проти минулого року ціна на картоплю знизилася на 16%. Стабільними залишаються ціни на м’ясо ВРХ, свинину та курятину.

Водночас, зазначили в Мінагрополітики, відбулося зростання цін на вітчизняному продовольчому ринку на капусту - на 10%, буряк та цибулю - на 4%, моркву - на 3%.

На думку міністерства, одним із факторів, що спричинили таке підвищення, стало збільшення витрат виробництва через подорожчання енергоносіїв.

"Забезпечення цінової стабільності на ринку продовольства постійно перебуває в центрі уваги уряду", - підсумували в міністерстві.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Держстату, у жовтні 2021 року порівняно із попереднім місяцем продукти харчування та проїзд у транспорті подорожчали на 1,1%.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні подешевшали картопля та гречка, натомість здорожчали капуста та цибуля - Мінагро 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
05.12.2021 695
Еще материалы раздела «Економіка»