НОВИНИ ДНЯ: В Україні 19 березня переважатиме дощова та прохолодна погода  Путін перемагає у виборах у РФ з "рекордним" результатом, - ЦВК  Чи застосує Вашингтон ленд-ліз для України: британський полковник розповів про настрої в США  Путін залякує, проте сам боїться війни з НАТО: в Європі пояснили, навіщо диктатор "сіє страх" на Заході  Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять днів  Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІвсі новини дня
Бізнес
Економіка
05.12.2021 669

В Україні подешевшали картопля та гречка, натомість здорожчали капуста та цибуля - Мінагро

За оперативними даними облдержадміністрацій, у листопаді проти жовтня цього року на 1% подешевшали пшоняна та гречана крупи, а також нормалізувалася ціна на цукор.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в Міністерстві аграрної політики та продовольства.

Також проти минулого року ціна на картоплю знизилася на 16%. Стабільними залишаються ціни на м’ясо ВРХ, свинину та курятину.

Водночас, зазначили в Мінагрополітики, відбулося зростання цін на вітчизняному продовольчому ринку на капусту - на 10%, буряк та цибулю - на 4%, моркву - на 3%.

На думку міністерства, одним із факторів, що спричинили таке підвищення, стало збільшення витрат виробництва через подорожчання енергоносіїв.

"Забезпечення цінової стабільності на ринку продовольства постійно перебуває в центрі уваги уряду", - підсумували в міністерстві.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Держстату, у жовтні 2021 року порівняно із попереднім місяцем продукти харчування та проїзд у транспорті подорожчали на 1,1%.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні подешевшали картопля та гречка, натомість здорожчали капуста та цибуля - Мінагро 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
05.12.2021 669
Еще материалы раздела «Економіка»