НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Життя та Стиль
Події
07.12.2021 1008

У Львові померла 101-річна зв’язкова УПА

У Львові померла зв’язкова УПА Ольга Ільків, яка у червні цього року відзначила 101-річчя.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міськради, передає Укрінформ.

«Легендарна жінка, що присвятила все своє довге, насичене життя служінню Україні. За її спиною – роки переслідувань, радянських тюрем та важкої щоденної боротьби. Незбагненна втрата для нашого міста і нашої країни», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

7 грудня, о 19.30 у храмі Воздвиження Чесного Животворящого Хреста відбудеться парастас. А у середу об 11.00 у цьому ж храмі розпочнеться прощання та чин похорону. Поховають Ольгу Ільків на полі почесних поховань Меморіалу воїнів УПА на вул. Мечникова.

Ольга Ільків – зв’язкова головнокомандувача УПА Романа Шухевича («Роксоляна», «О. Звіробій»), політув’язнена, 14 років провела в радянських тюрмах. У 2008 році нагороджена Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня. Членкиня Львівського крайового братства ветеранів національно-визвольної боротьби.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Львові померла 101-річна зв’язкова УПА 5.00 5 1
Життя та Стиль / Події
07.12.2021 1008
Еще материалы раздела «Події»