НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Життя та Стиль
Події
07.12.2021 1081

У Львові померла 101-річна зв’язкова УПА

У Львові померла зв’язкова УПА Ольга Ільків, яка у червні цього року відзначила 101-річчя.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міськради, передає Укрінформ.

«Легендарна жінка, що присвятила все своє довге, насичене життя служінню Україні. За її спиною – роки переслідувань, радянських тюрем та важкої щоденної боротьби. Незбагненна втрата для нашого міста і нашої країни», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

7 грудня, о 19.30 у храмі Воздвиження Чесного Животворящого Хреста відбудеться парастас. А у середу об 11.00 у цьому ж храмі розпочнеться прощання та чин похорону. Поховають Ольгу Ільків на полі почесних поховань Меморіалу воїнів УПА на вул. Мечникова.

Ольга Ільків – зв’язкова головнокомандувача УПА Романа Шухевича («Роксоляна», «О. Звіробій»), політув’язнена, 14 років провела в радянських тюрмах. У 2008 році нагороджена Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня. Членкиня Львівського крайового братства ветеранів національно-визвольної боротьби.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Львові померла 101-річна зв’язкова УПА 5.00 5 1
Життя та Стиль / Події
07.12.2021 1081
Еще материалы раздела «Події»