<
НОВИНИ ДНЯ: Жителі яких країн готові воювати за свою країну і які у рейтингу українці — опитування  Рецепт рибного супу з лососем  Синоптик назвала точну дату, коли до України повернеться 20-градусне тепло  Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цін  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозомвсі новини дня
Життя та Стиль
Події
09.12.2021 1054

П’ятеро людей на Сумщині захворіли на ботулізм

Реанімацією закінчилося застілля для чотирьох жителів Сумської області. Вони з’їли гриби та копчену рибу і підхопили ботулізм. Ще одна пацієнтка до інфекційної лікарні потрапила після поїздки до Польщі.

unnamed_1_09.12.21

Ботулізм – хвороба смертельна і доволі рідкісна. Зазвичай в області фіксують не більше 1-2 випадків на рік. Тож, запасу сироватки на усіх не вистачило. Двом пацієнтам ліки діставали з-закордону. Зараз життю усіх п’ятьох нічого не загрожує – повідомили у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

«Стан – середній, середньо-тяжкий, стабільний з покращенням», – розповів Владислав Коваленко, анестезіолог Сумської інфекційної лікарні ім. Красовицького.

«Це можуть бути і гриби, і м'ясо, огірки консервовані. Всі овочі, фрукти, рибу, гриби потрібно ретельно промивати», – пояснила Вікторія Ільїна, анестезіолог Сумської інфекційної лікарні ім. Красовицького.

Оценка материала:

5.00 / 1
П’ятеро людей на Сумщині захворіли на ботулізм 5.00 5 1
Життя та Стиль / Події
09.12.2021 1054
Еще материалы раздела «Події»