<
НОВИНИ ДНЯ: Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус"   Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехії  Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлашавсі новини дня
14.12.2021 526

Україна випереджає Канаду за рівнем розвитку агротехнологій, - Довбенко

Україна традиційно показує високі результати в сільськогосподарському секторі. Станом на сьогодні ми вже випереджаємо Канаду за рівнем розвитку агротехнологій.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив керуючий партнер Evris Invest Андрій Довбенко.

"До Америки ми ще багато в чому не дійшли, але Канаду за рівнем розвитку агротехнологій в країні вже обігнали. Відповідно, у нас країна велика, землі багато. Є якісь проблеми зі зміною клімату, з вологою, але вони все вирішувані. І якщо подивитися, як в Арізоні американці вирощують - нам дуже пощастило. У них все на поливі, і весь полив практично виходить з підземного джерела, що коштує космічних грошей. Нам поки доводиться працювати з чимось простішим", - вважає Довбенко.

Однак, на його думку, на ефективність агросектора заведено дивитися в розрізі 10 років - з яких, як правило, три поганих, три хороших, чотири середніх.

"Щодо перспектив, в цьому випадку все досить однозначно. Населення у світі стає більше. Так, з'являються також якісь нові технології, але в таких великих промислових масштабах робити їжу іншим способом, крім як просто вирощувати, я не бачу можливості в найближчому майбутньому", - наголосив експерт.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна випереджає Канаду за рівнем розвитку агротехнологій, - Довбенко 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
14.12.2021 526
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»