НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Бізнес
Технології
05.01.2022 2093

Нові знімки Марса: китайський зонд показав крижану «шапку» планети

Орбітальний апарат китайської космічної місії "Тяньвень-1" передав на Землю нові фотографії Марса.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Space.

Фотографії зроблені камерою, яка летіла позаду орбітального апарата і передавала дані через Wi-Fi. У Китайському національному космічному агентстві заявили, що на знімках можна розгледіти сам апарат, крижану "шапку" на північному полюсі Червоної планети та її рівнини.

Як повідомляв Укрінформ, космічна місія "Тяньвень-1", яка складається з орбітального апарата, посадкового модуля і марсохода, стартувала з космодрому Веньчан 23 липня 2020 року.

15 травня 2021 року китайський марсохід здійснив успішну посадку на Марсі, тож КНР стала другою країною після США, яка може досліджувати цю планету безпосередньо.

За планом, марсохід "Чжужун" має розпочати пошуки ознак життя на Марсі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Нові знімки Марса: китайський зонд показав крижану «шапку» планети 5.00 5 1
Бізнес / Технології
05.01.2022 2093
Еще материалы раздела «Технології»