<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Бізнес
Технології
09.01.2022 996

Китайські вчені виявили сліди води на Місяці

Вчені з Китаю знайшли воду в зразку місячного грунту. Він був доставлений на Землю автоматичною міжпланетною станцією "Чан'е-5" в 2020 році.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Science Advances.

"Ми публікуємо аналіз результатів, заснованих на даних в спектрах відбиття від 0.48 до 3.2 мікрометрів, отриманих апаратом зонда "Чан'е-5", що спускається. За нашими підрахунками, в зразку місячного грунту міститься 120 мільйонних часток води, здебільшого, що з'явилася в ньому завдяки сонячному вітру", - йдеться в науковому матеріалі.

Вчені відзначили, що грунт був зібраний в північній частині області Океан Бур на Місяці.

Океан Бур - найбільше місячне море, розташоване в західній частині видимої сторони Місяця. Довжина Океану Бур з півночі на південь становить 2500 км, а займана площа - 4 млн кв. км. Він має неправильну форму. Як і інші місячні моря, Океан Бур являє собою рівнину, заповнену застиглою базальтовою лавою.

Оценка материала:

5.00 / 1
Китайські вчені виявили сліди води на Місяці 5.00 5 1
Бізнес / Технології
09.01.2022 996
Еще материалы раздела «Технології»