<
НОВИНИ ДНЯ: Павлюк підтвердив, що у росіян є план захоплення Харкова і Сум  Похолодання і заморозки: погода в Україні 4 травня зміниться   Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасоквсі новини дня
Бізнес
Технології
09.01.2022 2438

James Webb розгортає головне дзеркало

Новий телескоп «Джеймс Вебб» успішно розгорнув та зафіксував перше з двох крил або бокових панелей головного дзеркала.

630_360_1640471247-589_09.01.22

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт NASA.

Зазначається, що процес розгортання розпочався 7 січня.

Діаметр основного дзеркала «Джеймса Вебба» складає 6,5 метра із загальною площею 25 кв. метрів. Для можливості запуску телескопа таких розмірів спеціалісти проєкту виготовили дзеркало, що складається з різних частин.

Розкриття основного дзеркала є одним з найвідповідальніших етапів місії, всі сегменти дзеркала повинні працювати як єдина світлозбиральна поверхня.

Очікується, що розгортання другого крила відбудеться 8 січня, що завершить розгортання основних систем телескопа.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці грудня найпотужніший телескоп у світі «Джеймс Вебб» вартістю 10 мільярдів доларів був запущений до космосу.

На момент запуску він є найбільшим, найдорожчим та найчутливішим оптичним та інфрачервоним космічним телескопом в історії людства, та одним з найважливіших проєктів в астрономії в третьому десятилітті 21 ст.

Телескоп дозволить здійснювати широкий спектр досліджень в астрономії і космології, спостерігати деякі найбільш віддалені об'єкти і події у Всесвіті, наприклад утворення перших галактик.

Головне дзеркало телескопа — 6,5-метровий вкритий золотом берилієвий рефлектор — матиме збиральну площу в 25,4 кв.м. завдяки 18 гексагональним дзеркалам діаметром 0,9 кв.м. кожне.

Оценка материала:

5.00 / 2
James Webb розгортає головне дзеркало 5.00 5 2
Бізнес / Технології
09.01.2022 2438
Еще материалы раздела «Технології»