<
НОВИНИ ДНЯ: Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампом  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусів  Українців чекає більше сонця: якою буде погода з понеділка, 29 квітня  В Україні 28 квітня подекуди дощитиме, вдень до +25°  В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтепліше  В Україні буде тепло, але в окремих регіонах - дощі: прогноз погоди на 28 квітнявсі новини дня
Бізнес
Технології
09.02.2022 969

NASA показало підводні тренування астронавтів майбутньої місії на Місяць

Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) показало, як проходять тренування астронавтів майбутньої місії на Місяць Artemis під водою у басейні в Лабораторії нейтральної плавучості NASA у Космічному центрі імені Джонсона.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт NASA.

На знімку можна розгледіти майбутніх учасників експедиції на поверхні, що відтворює рельєф Місяця та умови, з якими астронавтам доведеться зіткнутися під час польоту на південний полюс Місяця в рамках майбутніх місій Artemis.

Глибина басейну складає 12 м.

Під час тренувань світло у басейні вимкнули та завісили його стінки чорними шторами, аби мінімізувати відбиття. Астронавти могли користуватися лише потужним підводним ліхтарем.

Як повідомляв Укрінформ, NASA оголосило про перенесення першого непілотованого польоту ракети-носія Space Launch System (SLS) та модуля Оріон до орбіти Місяця, запланованих в рамках місії Artemis 1, на квітень-травень цього року.

Artemis 1 або Exploration Mission 1 — згідно із програмою NASA Artemis, це другий запланований безпілотний політ космічного корабля (КК) Оріон, що буде запускатися ракетою SLS, яка використовуватиметься вперше.

Очікується, що КК пробуде у космосі три тижні, включно із шістьма днями на ретроградній навколомісячній орбіті. Artemis 1 призначена для демонстрації можливостей інтегрованих систем Оріона для наступних пілотованих місій, а також для випробування термоізоляції корабля протягом високошвидкісного (11 км/с) входження в атмосферу під час повернення на Землю.

Наступна місія Artemis 2 може відбутися у 2022 чи 2023 роках.

Оценка материала:

5.00 / 2
NASA показало підводні тренування астронавтів майбутньої місії на Місяць 5.00 5 2
Бізнес / Технології
09.02.2022 969
Еще материалы раздела «Технології»