<
НОВИНИ ДНЯ: Хто з українців зможе отримати паспорт за кордоном: перелік категорій чоловіків  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозки  США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°всі новини дня
Бізнес
Технології
21.02.2022 5118

NASA зробило дивну фотографію на Марсі: користувачі будують теорії

Марсохід Curiosity, який належить Національному управлінню з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA), зробив нову фотографію на поверхні Червоної планети. На кадрі можна побачити камінь досить дивної форми.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на пресслужбу NASA.

Curiosity сьогодні досліджує марсіанський кратер Гейла. Нещодавно марсохід надіслав дивне зображення каменю, який має незвичайну форму.

Враховуючи, що на Марсі колись була вода, ймовірно його гладкий зовнішній вигляд був сформований ще мільярди років тому під впливом рідини.

Також нещодавно китайський місяцехід Yutu 2 виявив загадковий об'єкт на горизонті кратера Фон Карман. Деякий час користувачі будували теорії й називали його "нефритовим кроликом" або ж "таємничою хатиною". Втім, це теж виявився камінь.

Оценка материала:

5.00 / 3
NASA зробило дивну фотографію на Марсі: користувачі будують теорії 5.00 5 3
Бізнес / Технології
21.02.2022 5118
Еще материалы раздела «Технології»