НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
27.02.2022 1653

Гребенщиков: Війна проти України - божевілля та ганьба Росії

Легендарний російський музикант Борис Гребенщиков від імені свого та гурту «Акваріум» жорстко засудив російську владу, яка розпочала війну з Україною.

Як повідомляє Укрінформ, про це він написав у своєму Фейсбук-акаунті.

«Ця війна - божевілля та ганьба Росії», - написав Гребенщиков.

Деякі російські медіа поширюють і повніший варіант заяви музиканта: «Те, що відбувається, — справжнє божевілля. Люди, що розв'язали цю війну, збожеволіли. Вони ганьба Росії».

Як повідомлялося, після початку війни з Україною у російських містах пройшла хвиля протесту. Було затримано 1819 осіб у 58 містах країни, від Петербурга до Владивостока.

Також у четвер було опубліковано три відкриті листи із засудженням війни, під якими розпочався збір підписів. Це лист муніципальних депутатів російських міст; лист російських журналістів та експертів, які пишуть про зовнішню політику; а також лист науковців та журналістів, які пишуть про науку.

24 лютого Москва завдала ударів по Україні та почала війну. На території України запроваджено воєнний стан.

Оценка материала:

5.00 / 2
Гребенщиков: Війна проти України - божевілля та ганьба Росії 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
27.02.2022 1653
Еще материалы раздела «Суспільство»