<
НОВИНИ ДНЯ: Байден може зняти свою кандидатуру з виборів: ЗМІ назвали заміну  Суди над Трампом: у чому звинувачують екс-президента та як це впливає на вибори  Фритата з кабачками: рецепт смачного сніданку  Данілов та інші: Росія оголосила у розшук низку колишніх українських топчиновників  Не розслабляйтесь. Птуха попередила, що в Україну йдуть заморозки, і назвала дні, коли температура буде найнижчою  В Україні прогнозують дощі із грозами та шквальний вітер  Контрнаступ: які проблеми мають вирішити ЗСУ, щоб підготуватисьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
02.03.2022 1765

"Зупиніть війну". Головний рабин України звернувся до росіян та євреїв РФ

Головний рабин України Моше Реувен Асман записав звернення через війну Росії проти України. Він закликає росіян та євреїв у Російській Федерації зробити все, щоб зупинити війну.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на його звернення.

"Я звертаюся до рабинів Росії, євреїв Росії та просто до російських людей з одним посланням. Люди, зупиніть війну! Не дивіться, що вам говорять по телебаченню, там брешуть вам. Тут відбуваються військові злочини. Російська армія, яка била фашистів у 1941-му, сьогодні бомбардує Київ, мирне населення, Харків, Одесу. Щойно був обстріл Бабиного Яру, три ракети потрапили туди... Бабин Яр, де лежать 200 тисяч убитих євреїв - старих, жінок та дітей", - зазначив Асман.

Він зазначив, що волонтери єврейської громади працюють у Києві та Київській області, незважаючи на небезпеку для життя.

"Я рабин України і я гордий, що мені випала честь рятувати людей і бути на боці світла, а не на боці тих, хто вбиває... Дорогі росіяни, євреї та російські люди, ті, хто не байдужі, запам'ятайте, що той, хто байдужий ... той співучасник військового злочину проти людства", - додав він.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський після російського обстрілу Бабиного Яру закликав євреїв усього світу "кричати про вбивства мирних людей".

Оценка материала:

5.00 / 2
"Зупиніть війну". Головний рабин України звернувся до росіян та євреїв РФ 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
02.03.2022 1765
Еще материалы раздела «Суспільство»