НОВИНИ ДНЯ: Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до Українивсі новини дня
Бізнес
Технології
02.06.2022 3268

NASA зазирне у справжнє пекло: дослідники хочуть вивчити планету, на якій плавиться каміння

Вчені очікують, що незабаром зможуть вперше докладно розглянути "суперземлю", яка перебуває за 50 світлових років від нашої планети. Спеціалісти вважають, що безпрецедентний погляд на далеку планету забезпечить телескоп Джеймса Вебба, наукова робота якого почнеться вже в липні.

0da8cee8239b2fafc6e755bd58d8fef0_02.06.22

Про це повідомляє Phys.org. Пише ТСН. 

Планета під назвою 55 Cancri e перебуває так близько до своєї зірки, що умови на планеті буквально схожі на опис біблійного пекла. За словами астрономів, поверхня цієї планети постійно палає. Також планета може обертатися, створюючи водночас жахливі умови.

"Оскільки температура на поверхні планети набагато вища за точку плавлення звичайних породоутворювальних мінералів, її денна сторона вкрита океанами з лави", — кажуть у NASA.

У NASA зазначили, що нічого подібного до цього часу не знайти в нашій Сонячній системі.

Нагадаємо, раніше вчені за допомогою нейромережі ExoMiner відкрили 301 екзопланету. Вони поповнили список із 4569 планет, що обертаються навколо далеких зірок, і вже були відомі вченим.

Оценка материала:

5.00 / 5
NASA зазирне у справжнє пекло: дослідники хочуть вивчити планету, на якій плавиться каміння 5.00 5 5
Бізнес / Технології
02.06.2022 3268
Еще материалы раздела «Технології»