<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
30.06.2022 583

Лікарні не були готові до війни

Національна служба здоров’я України, Міністерство охорони здоров’я і вся українська система охорони здоров’я в цілому до війни готові не були.

Зважаючи на конкретну ситуацію керівники лікарень були змушені змінювати процеси й ухвалювати швидкі рішення на свій розсуд, а в разі загострення воєнних дій кожен керівник медзакладу приймав індивідуальне рішення — і щодо евакуації медичного персоналу та пацієнтів, і щодо подальшої роботи лікарні, йдеться в матеріалі Алли Котляр "Лікарні на лінії зіткнення: перші місяці роботи".

Зокрема облаштовувати підвальні приміщення лікарень та облаштовувати там укриття почали лише у перші дні широкомасштабного вторгнення. І, як правило, це були звичайні підвали, які в разі скидання важких бомб не врятують.

Також у перші ж дні повномасштабної війни медзаклади по всій території країни зіткнулися з проблемами постачання чи дефіциту медичних препаратів, виробів медичного призначення. Особливо тих, які закуповували у регіонах, де велися активні бойові дії.

«Необхідні запаси ліків лікарнями переважно не були сформовані. Заради справедливості потрібно сказати, що можливості їх сформувати у деяких лікарень не було. Поки всі очікували, чи почнеться повномасштабна війна, НСЗУ ще в лютому укладала договори на 2022 рік. Оплати за січень очікувано розпочалися в лютому і закінчилися в квітні. Тобто гроші на ліки, якими потрібно було забезпечити лікарні напередодні війни, надійшли в деякі лікарні вже після того, як вона почалась», - підкреслює авторка.

Ще гіршою проблема була у лікарнях на лінії зіткнення, і кожен керівник вирішував її по-своєму.

Оценка материала:

5.00 / 2
Лікарні не були готові до війни 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
30.06.2022 583
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»