НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Бізнес
Технології
06.10.2022 2006

Астероїд, в який врізався зонд NASA, залишив «хвіст» уламків у 10 тисяч кілометрів

Астероїд Діморф, в який американське космічне агентство NASA навмисно спрямувало космічний апарат у рамках випробування захисту Землі від зіткнень з космічними тілами, залишив після зіткнення слід з уламків завдовжки 10 тисяч кілометрів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ВВС.

Як зазначається, наслідки навмисного удару зонду NASA Dart з Діморфом, супутником астероїда Дідім, зафіксував наземний телескоп Southern Astrophysical Research (SOAR) у Чилі.

На зображеннях можна побачити слід з уламків, який простягається на понад 10 тисяч кілометрів і, як очікується, буде ставати ще довшим, поки повністю не розсіється і стане схожим на інший космічний пил.

«Неймовірно, наскільки чітко ми можемо сфотографувати структуру та масштаби наслідків у наступні дні», - заявив астроном Тедді Карета, який брав участь у дослідженні.

За словами Майкла Найта з Дослідницької лабораторії Військово-морського флоту США, сліди уламків будуть спостерігатися протягом найближчих тижнів і місяців.

Як повідомлялося, 24 листопада минулого року NASA спільно з компанією SpaceX успішно запустили в космос ракету-носій Falcon 9 з апаратом місії Double Asteroid Redirection Test (DART). Місія NASA з перенаправлення астероїдів - перша спроба перевірити, чи можливо змінити курс небесного тіла.

Наприкінці вересня NASA навмисно спрямувало космічний апарат в астероїд під час випробування першої у світі планетарної оборонної системи, розробленої для запобігання потенційних зіткнень метеоритів із Землею.

Сплановане зіткнення сталося через 10 місяців після запуску DART.

Оценка материала:

5.00 / 1
Астероїд, в який врізався зонд NASA, залишив «хвіст» уламків у 10 тисяч кілометрів 5.00 5 1
Бізнес / Технології
06.10.2022 2006
Еще материалы раздела «Технології»