<
НОВИНИ ДНЯ: Традиційні великодні страви: що їли у світле свято наші предки і чому це не лише паска та яйця  Українцям розповіли про погоду у вихідні. Чи можна їхати на природу?  В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього року  Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: пояснення експерта  Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Україні  Де дешевше жити: Держстат опублікував рейтинг українських регіонів  Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібновсі новини дня
Бізнес
Технології
22.10.2022 4219

Перевершує суперкомп'ютери: вчені з'ясували, як працює людський мозок

Ірландські вчені просунулися в питанні вивчення людського мозку.

006f935fefbdec1a880546ce6ae87392_22.10.22

Команда вчених із Дублінського коледжу Триніті заявила, що наш мозок може використовувати квантові обчислення. Якщо відкриття підтвердять, воно зможе пояснити, чому наш мозок досі перевершує суперкомп'ютери в деяких аспектах. Пише ТСН. 

Про це пише Futurism.

Висновки вчених ґрунтуються на ідеї квантової заплутаності. Це явище, у якому квантовий стан двох чи більше об'єктів має описуватися у взаємозв'язку одне з одним, навіть якщо окремі об'єкти перебувають в просторі.

"Ми адаптували ідею, розроблену для експериментів, щоб довести існування квантової гравітації, за допомогою якої ви берете відомі квантові системи, які взаємодіють із невідомою системою", — сказав Крістіан Керскенс, один із дослідників.

Під час цього експерименту ірландські вчені змогли зафіксувати електрофізіологічні потенціали, які можуть спричинити, наприклад, серцебиття. "Відомою системою" в цьому випадку стали протонні обороти води в нашому мозку.

Після цього за допомогою спеціальної форми МРТ зображення виявили певний тип електричного сигналу мозку. Це був спричинений потенціал серцебиття. Його не можна виявити під час звичайного МРТ. Свої досягнення вчені пояснили квантовою заплутаністю в обертаннях протонів у мозку.

Раніше вчені з’ясували, чому в дорослому віці час летить так швидко. Дослідження вчених показало, що в міру старіння швидкість, з якою наш мозок отримує та обробляє зображення, поступово знижується, а це призводить до тимчасової невідповідності у спогадах.

Оценка материала:

5.00 / 3
Перевершує суперкомп'ютери: вчені з'ясували, як працює людський мозок 5.00 5 3
Бізнес / Технології
22.10.2022 4219
Еще материалы раздела «Технології»