<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
Бізнес
Технології
02.12.2022 1235

Українські вчені виявили новий ген, який відповідає за статевий розвиток та безпліддя людини

Відкриття українських науковців допоможе розробляти лікування чоловічого та жіночого безпліддя.

b08ed1a57f588cbc4cfff91c29458b8a-02.12.22

Вчені українського Інститут молекулярної біології і генетики виявили новий ген, який відповідає за статевий розвиток людини та безпліддя. Пише ТСН. 

Про це інформує пресслужба Інституту.

За словами дослідників, це відкриття допоможе:

  • розібратися у генетичних механізмах складних статевих розладів,
  • робити прогнози для діагностики таких хвороб,
  • розробляти лікування чоловічого та жіночого безпліддя.

Порушення цього гена у певній ділянці спричинюють збій статевого розвитку і, як наслідок, – цілу низку ускладнень здоров’я, зокрема безпліддя. Цей ген також задіяний у складній системі, що призводить до онкологічних захворювань статевих органів.

Команда українських науковців працювала над цією темою разом з колегами з Іспанії та Швейцарії.

"Ця робота цікава тим, що генетики використали живі моделі, на яких можна провести експерименти і дослідити тонкі молекулярні механізми порушень, які спостерігаються у людини. Лабораторним об’єктом стала мушка-дрозофіла, в якої послідовність гена DCL3 (STARD8) дуже подібна до відповідних послідовностей у інших живих організмів (комах, хребетних, ссавців і, головне, – людини", – йдеться в повідомленні.

Зазанчається, що робота українських дослідників стане у пригоді для спеціалістів з біології розвитку і генетики людини.

Раніше повідомлялося, що вчені відродили стародавні "віруси-зомбі", що століттями були заморожені під кригою озер Сибіру.

Оценка материала:

5.00 / 2
Українські вчені виявили новий ген, який відповідає за статевий розвиток та безпліддя людини 5.00 5 2
Бізнес / Технології
02.12.2022 1235
Еще материалы раздела «Технології»