<
НОВИНИ ДНЯ: Частину України накриє спека до +38 градусів  Байден назвав рішення Верховного суду щодо імунітету Трампа "небезпечним прецедентом"  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  Грози, град і шквали: українців попередили про різке погіршення погоди  В Україні 3 липня дощитиме у низці областей, вдень до +22°  Температурні контрасти. Синоптик дала прогноз погоди на 3 липня  Україну накрила аномальна спека: синоптики шокували прогнозомвсі новини дня
Бізнес
Економіка
14.01.2023 546

Життя без блекауту: українські підприємства можуть купувати електроенергію за кордоном

Механізм імпорту електроенергії з ЄС дозволить виробникам зменшити залежність від планових відключень електроенергії.

811edfd01320c54b75290581b1605a5e_14.01.23

Український уряд створив можливість безперебійної роботи для українських підприємств в умовах регулярних ударів держави-терориста по об’єктах енергетичної інфраструктури. Пише ТСН. 

Про це повідомила перший віцепрем’єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко на зустрічі з представниками галузевих об’єднань та підприємств, які є найбільшими споживачами електроенергії.

Запроваджений рішенням Кабміну механізм імпорту електроенергії з ЄС дозволить виробникам зменшити залежність від планових відключень електроенергії.

“Нам вдалося створити прийнятний робочий механізм. Доступна пропускна спроможність для імпорту електроенергії з країн ЄС, зокрема Румунії та Словаччини, складає 600 МВт на годину.  Підприємства, які купуватимуть імпортовану електроенергію, будуть гарантовано захищені від планових обмежень електропостачання в об’ємах закупленої ним електроенергії”, - зазначила Юлія Свириденко.

Цей механізм прописаний в ухваленій Кабінетом міністрів постанові від 3 січня 2023 року. Він покликаний допомогти функціонувати підприємствам, які критично залежні від безперебійного енергопостачання.

Оценка материала:

5.00 / 2
Життя без блекауту: українські підприємства можуть купувати електроенергію за кордоном 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
14.01.2023 546
Еще материалы раздела «Економіка»