НОВОСТИ ДНЯ: Прийде потепління. Синоптики розповіли, де 1 квітня буде найхолодніше та дощі  Україна готується до контрнаступу: потрібна важка техніка та підготовлені бійці, - Резніков  Міфи про е-рецепт: що потрібно знати  Дощі, але тепло. Якою буде погода в Україні на вихідні  У Росії зросла кількість громадян, які виступають проти війни в Україні – дослідження  Мобілізація в Україні: як батько неповнолітніх дітей може отримати відстрочення  Великий контрнаступ ЗСУ наближається: що відомо про можливі терміни і напрямкивсе новости дня
Життя та Стиль
Суспільство
04.02.2023 2596

Квасоля з овочами: простий рецепт дуже корисної страви

Головне, що потрібно пам'ятати, якщо ви хочете приготувати цю страву – замочуйте квасолю заздалегідь.

Якщо вам потрібно щось максимально швидке та ситне, але без м'яса – ця страва для вас. Вона не вимагає дорогих інгредієнтів та надзусиль. Для правильного харчування овочеві страви мають бути в меню щодня. Пише ТСН. 

Звичайна квасоля може стати основою смачної страви. Чудове поєднання з овочами та томатним соусом точно сподобається вашим домашнім. Квасоля після запікання виходить розсипчаста, соковита та ароматна.

Інгредієнти:

  • квасоля – 400 г;
  • гриби – 400 г;
  • перець болгарський – 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 4 шт.;
  • часник – 5 зубчиків (середніх);
  • паприка солодка – 1 ч. л.;
  • томатна паста – 2 ст. л;
  • перець чорний мелений – до смаку;
  • перець чили мелений – за смаком;
  • сіль за смаком;
  • олія для смаження;
  • цукор – 1 ст. л;
  • вода – 2 склянки.

Приготування:

Квасолю промийте та замочіть на ніч, повністю залийте водою із запасом. Воду потім злийте та залийте чистою. Доведіть квасолю до кипіння, видаліть піну і варіть під кришкою до готовності. Вона не повинна розваритися.

Цибулю наріжте кільцями, гриби пластинками, перець середніми кубиками, дрібно наріжте часник. На розігріту сковороду налийте олію, викладіть цибулю і обсмажуйте до золотистого кольору, додайте гриби і обсмажуйте доки випарується вода, потім додайте болгарський перець, сіль, чорний перець і часник і обсмажте ще хвилини три.

Приготуйте соус: на сковороді обсмажте трохи томатну пасту, долийте води, додайте сіль, цукор, паприку, перець чилі, чорний перець.

Квасолю перемішайте з овочами, помістіть у форму для запікання та залийте соусом. Поставте у розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.

Поради:

Вибирайте сорт квасолі, який не розварюється, або уважно стежте за процесом варіння.

Форма для запікання повинна бути не роз'ємна.

Страву можна прикрасити зеленню.

Якщо квасоля не залита повністю соусом, додайте води або рідини, в якій варилася квасоля.

Оценка материала:

5.00 / 3
Квасоля з овочами: простий рецепт дуже корисної страви 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
04.02.2023 2596
Еще материалы раздела «Суспільство»