<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Яка кількість населення в Україні буде 2050 року: демографи шокували прогнозом  Наближений до Путіна олігарх виведе частину бізнесу з Росії через вплив санкцій  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отримання  Синоптикиня Наталка Діденко попередила про потужні дощі та повідомила, коли потеплішає  Демонтаж колишньої Арки дружби народів: у КМДА заявили про небезпеку  Курс на 40: чому росте долар, від кого це залежить і як довго триватимевсі новини дня
Бізнес
Технології
04.06.2023 2142

Історичний стрім. NASA провело пряму трансляцію Марса

Відбулась перша в історії трансляція Марсу. Фотографії в режимі реального часу робив зонд Mars Express.

_pixabay__com_14_650x410_04.06.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Daily Mail.

Європейське космічне агентство провело першу в історії пряму трансляцію зйомок Марса. Європейський зонд Mars Express запустили з космодрому Байконур ще у червні 2003 року, а Марса він досяг 3 грудня 2003 року.

Дослідники кілька місяців готували орбітальний апарат. Наразі він перебуває на висоті 17,5 тисяч км над поверхнею Марса.

Загальний час трансляції склав близько години, при цьому фотографії Марса змінювалися приблизно кожні 50 секунд. Знімки планети з'являлися з 17-хвилинною затримкою. Цей час був потрібен, щоб подолати відстань в понад 287 мільйонів миль від Марса до Землі.

Дослідження Марса

Нагадаємо, ми повідомляли, що агентство перспективних оборонних дослідницьких проектів, Пентагон і NASA працюють над створенням ядерного ракетного двигуна.

Новий двигун, за даними NASA, буде у три або більше разів ефективнішим, ніж існуючі рідинні ракетні двигуни. На думку інженерів, ядерний двигун може дозволити космічним кораблям подолати середню відстань 225 мільйонів кілометрів між Землею і Марсом набагато швидше, ніж це можливо сьогодні.

Ми також повідомляли, що марсохід NASA Curiosity Rover зробив приголомшливі фотографії променів світла, які освітлювали хмари під час заходу сонця на "червоній планеті".

Оценка материала:

5.00 / 1
Історичний стрім. NASA провело пряму трансляцію Марса 5.00 5 1
Бізнес / Технології
04.06.2023 2142
Еще материалы раздела «Технології»