<
НОВИНИ ДНЯ: Веніславський розповів, як запуск е-кабінету вплине на черги в ТЦК та проходження ВЛК  Як приготувати мариновані огірки за 3 хвилини: блогерка перевірила популярний рецепт  В Україну йде потепління, але в середу погода ще піднесе неприємний сюрприз  Як помолитися про захист військових: найсильніші молитви-обереги для воїнів  В Україні у середу переважно без опадів, подекуди заморозки  Де в Україні знову будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 15 травня  Експерт назвав два головні завдання, які стоять перед наступником Шойгувсі новини дня
Політика
Росія
05.11.2023 374

Росія провела невдалі випробування носіїв ядерної зброї "Ярс" та "Булава", - ГУР

Російська Федерація провела невдалі випробування ракет "Ярс" й "Булава", які є носіями ядерної зброї.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Головне управляння розвідки МО України.

"Ярс"

"1 листопада 2023 року держава-агресор Росія провела невдалі випробування міжконтинентальної балістичної ракети РС-24 "Ярс", яка є основною у наземному компоненті стратегічних ядерних сил Російської Федерації", - пише пресслужба.

Запуск "Ярс" було здійснено із космодрому "Плесецьк", який розміщений в Архангельській області, по цілі на полігоні "Кура" в Камчатці. Згідно з даними розвідки, ракета збилась з курсу так само як й під час попередніх навчань 25 жовтня 2023 року.

"Булава"

"Так само невдало 25 жовтня 2023 року завершився випробувальний запуск з підводного ракетного крейсера "Борей" балістичної ракети РСМ-56 «булава», що вкотре засвідчило її ненадійність", - розповідає ГУР.

"Сармат"

Проблеми Москва також має й із важкою МБР РС-28 "Сармат" шахтного базування, яка є одним із ключових проєктів в процесі модернізації стратегічних ядерних сил Росії.

"Сармат" створюють з 2009 року. Москва планувала прийняти її на озброєння ще у 2018-му році, однак дату постійно відтерміновували. Зрештою, ракету прийняли на озброєння лише у вересні 2023-го року - після першого і єдиного повноцінного випробування, яке відбулось ще у квітні поточного року.

"У порівнянні з виготовленою в Україні МБР РС-20 "Воєвода" створена їй на заміну ракета "Сармат" позбавлена будь-яких переваг у конструкції, головній частині чи методах подолання протиракетної оборони. Фактично "Сармат" - недопрацьована, недосконала, сира ракета", - додає ГУР.

Вдосконалення повітряних компонентів

Росія також має складнощі в планах щодо вдосконалення повітряних компонентів стратегічних ядерних сил. В межах модернізації літаків Ту-160 та Ту-95С росіяни мають здатність щорічно опрацьовувати 1-2 літаки.

"Заплановане на 2023 рік постачання нових стратегічних бомбардувальників Ту-160М2 перенесене на більш пізній термін, оскільки росіяни так і не змогли відновити виробництво нової версії двигунів НК-32", - відзначає пресслужба.

Вихід Росії із ДСНО

Нагадаємо, 1 березня Росія в односторонньому порядку повідомила США про те, що вона припиняє свою участь у ДСНО. До цього такий крок анонсував диктатор Володимир Путін.

Мета договору полягала в тому, щоб країни відповідно до взаємних зобов'язань скорочували кількість ядерної зброї. Зокрема, діючі домовленості передбачали зменшення для кожної зі сторін числа розгорнутих боєзарядів до 1550 одиниць, а міжконтинентальних балістичних ракет, балістичних ракет на підводних човнах та важких бомбардувальниках - до 700 одиниць.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія провела невдалі випробування носіїв ядерної зброї "Ярс" та "Булава", - ГУР 5.00 5 1
Політика / Росія
05.11.2023 374
Еще материалы раздела «Росія»